Reštaurácia ECK, ktorú vlastní milionár Tkáč, sa dostala medzi najlepšie reštaurácie sveta La liste 1000


Slovenský šéfkuchár medzi elitou La Liste. ECK je gastronomickým klenotom

Foto: Reštaurácia ECK, ktorú vlastní milionár Tkáč, sa dostala medzi najlepšie reštaurácie sveta La liste 1000
Foto: Facebook/ Potraviny od našich oznamy a diskusia

Malebné prostredie Devína ukrýva poklad, ktorý sa zapísal na mapu svetovej gastronómie. Reštaurácia ECK restaurant spolu s jej šéfkuchárom Danielom Tilingerom dosiahla prestížne ocenenie Talent of the Year v rámci svetoznámeho sprievodcu La Liste 1000, ktorý mapuje tie najlepšie reštaurácie a hotely sveta.

Toto uznanie získalo len 47 šéfkuchárov z celého sveta a Daniel Tilinger sa ocitol v tejto exkluzívnej spoločnosti. Jeho tím navyše dosiahol v hodnotení La Liste výnimočné skóre 88 zo 100, čím sa ECK restaurant zaradil medzi tisícku najlepších reštaurácií na svete.

La Liste nie je len obyčajný sprievodca. Je to celosvetovo uznávaný nástroj, ktorý kombinuje dáta z tisícok publikácií, stovák sprievodcov a miliónov online recenzií. Na základe tejto kombinácie vytvára rebríček najlepších reštaurácií a hotelov sveta. Proces, ktorým musia reštaurácie prejsť, je náročný a precízny.

Zdroj: Facebook/ECK restaurant



Ako La Liste funguje?

  • Hodnotenia reštaurácií sú zbierané z viac ako 1 000 sprievodcov a dôveryhodných publikácií, ktoré sa zhromažďujú do obrovskej databázy,
  • každé hodnotenie sa prepočíta na stupnicu od 0 do 100, aby bolo možné ich porovnávať,
  • miestne sprievodcovské zdroje sú hodnotené šéfkuchármi z celého sveta, pričom každý z nich dostane index dôveryhodnosti od 0 do 10,
  • pre každú reštauráciu sa spočíta priemerné skóre vážené podľa dôveryhodnosti zdrojov,
  • do výsledku sa započítajú hodnotenia zákazníkov, ktoré tvoria 10 percent výsledného skóre.

Aby sa ECK restaurant dostal medzi svetovú kulinársku elitu, celým týmto zložitým procesom si musel prejsť. A nakoľko je Daniel Tilinger šéfkuchár s vášňou pre dokonalosť, táto cesta bola nakoniec úspešná. Tilinger nepracuje len so surovinami, ale aj s emóciami a príbehmi.

Zdroj: Facebook/ECK restaurant

Tento úspech nás napĺňa hrdosťou a vďakou. Tešíme sa na ďalšie spoločné zážitky a míľniky, ktoré nás čakajú,“ vyjadril sa ECK restaurant.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj