Bratislavu počas týždňa čaká príjemné počasie, ochladí sa na Dušičky. V pondelok bude až 20 stupňov


Výraznejšie ochladenie sa očakáva s príchodom novembra

Foto: Bratislavu počas týždňa čaká príjemné počasie, ochladí sa na Dušičky. V pondelok bude až 20 stupňov Foto: Redakcia

Polooblačné až oblačné počasie, avšak s príjemnými teplotami a bez dažďa. Taká je predpoveď počasie pre Bratislavu a okolie na najbližšie dni. Najteplejšie bude hneď začiatkom aktuálneho týždňa - teplota by sa v pondelok mala vyšplhať až na 20 stupňov. Výraznejšiu zmenu treba očakávať začiatkom novembra. Počas Dušičiek sa ochladí a na juhozápadné Slovensko príde aj dážď.

Počasie bude veľmi príjemné v prvej polovici týždňa. Slovenský hydrometeorologický ústav v utorok, stredu aj vo štvrtok očakáva cez deň 17 až 19 stupňov. Zhoršovať sa to začne v piatok a predovšetkým v sobotu 2. novembra. Počas sviatku spomienky na zosnulých treba očakávať maximálne 13 stupňov a počas návštev cintorínov nás môžu prekvapiť aj dažďové prehánky.

Zdroj: SHMÚ


Výraznejšiu zmenu počasia v priebehu Dušičiek očakáva aj špecializovaný portál imeteo.sk. „Počas budúceho víkendu by mal cez našu oblasť postúpiť pomerne výrazný studený front, za ktorým by mal do našej oblasti od severu vpadnúť veľmi chladný, pôvodom arktický vzduch od severu. Teploty by mali veľmi prudko klesať, no nateraz je ešte presný vývoj zaťažený neistotou.“

Teploty v ďalších dňoch však už takmer s istotou klesnú pod 10 stupňov a chladnejšie bude aj v noci, kedy by sa mali objaviť mrazy aj na nižšie položených lokalitách.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj