Kto zničil turistické značenie na hrad Kuchyňa? Neznámy páchateľ žltú značku zo stromov vyrezal


Zničené turistické značenie na hrad Kuchyňa

Foto: Kto zničil turistické značenie na hrad Kuchyňa? Neznámy páchateľ žltú značku zo stromov vyrezal Foto: FB Malé Karpaty

Šokujúci nález sa naskytol turistom v Malých Karpatoch. Neznámy páchateľ zlikvidol žlté značky smerujúce z lokality Vývrat na hrad Kuchyňa. A to naozaj brutálnym spôsobom - turistické značenie zo stromov rovno vyrezal.

„Dnes na ceste medzi Vývratom a Kuchynským hradom som si všimla, že nejaký dobrák zlikvidoval skoro všetky žlté značky,“ oznámila v známej turistickej skupine na sociálnej sieti Júlia. „Viete niekto čo sa deje, alebo bude diať a turisti o tom ešte nevedia?“

Fotografie zničeného značkovania a poškodených stromov vyvolali medzi turistami rozhorčenie. „Dosť barbarský spôsob,“ napísala Silvia. „Snáď sú tam aspoň fotopasce… a zistí sa, čo za ‚dobráka’ to bolo. Hneď zverejniť jeho ksicht a nech sa najde sám seba,“ neskrýval hnev ani Ľudovít.

Zdroj: FB Malé Karpaty



Turistická trasa na hrad sa začína v obci Kuchyňa. Ide však o modro značkovaný chodník na ktorom podľa informácií turistov značky poškodené nie sú. Žltá značka sa začína za lokalitou Vývrat a krátka trasa smeruje na stredoveký hrad Kuchyňa. Podľa turistov sa v okolí Vývratu nachádza súkromná stavba, dôkazy o tom, že má niečo spoločné so zničeným značkovaním však chýbajú.

Zdroj: Hiking.sk


Turistické značky chráni zákon. Ich ničenie, či poškodzovanie nie je dovolené a ak sa ho niekto dopustí, ide o vandalizmus. „Kto úmyselne zničí, poškodí, znečistí alebo neoprávnene odstráni, zamení, pozmení, zakryje alebo premiestni turistickú značku alebo iné orientačné označenie,“ dopustí sa podľa zákona priestupku. Okrem pokarhania je páchateľa možné potrestať aj pokutou.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj