Na hraniciach s Rakúskom policajti odhalili viacero porušení zákona. Jeden vodič mal pozitívny test na drogy


Policajti kontrolovali vodičov na hraničnom priechode Jarovce-Kittsee

Foto: Na hraniciach s Rakúskom policajti odhalili viacero porušení zákona. Jeden vodič mal pozitívny test na drogy Foto: Facebook/Polícia SR – Nitriansky kraj

Policajti z Bratislavy a Trnavy si posvietili na vodičov na hraničnom priechode Jarovce-Kittsee. Spolu s nimi sa na hraničnej kontrole podieľali aj zástupcovia Národného inšpektorátu práce, Ministerstva dopravy či Európskej komisie, ktorí sa zaujímali o to, ako sa na Slovensku robia emisné a technické kontroly. Momentálne totiž pracujú na novom balíčku technických predpisov. Informuje o tom portál noviny.sk.

Policajti sa počas akcie Nákladiak zamerali na hmotnosť vozidiel, emisie, upevnenie nákladu, nápravové tlaky či celkové rozmery. U viacerých vodičov zistili porušenie zákonov, ako napríklad nedodržanie povinného odpočinku, prekročenie najvyššej prípustnej hmotnosti alebo nevyhovujúci technický stav vozidla.

„Tieto priestupky boli policajtmi vyriešené v blokovom konaní. Na mieste policajti zadržali tri osvedčenia o evidencii vozidla,“ priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimová.

Jednému vodičovi firemnej dodávky vyšiel pozitívny test na drogy, konkrétne na kokaín a marihuanu. Policajti si na pomoc zobrali aj služobného psa na vyhľadávanie drog. V dodávke drogy nenašiel. Hliadka mužovi zadržala vodičský preukaz a spísala s ním správu. Ďalej už bude riešený správnym orgánom.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj