FOTO: V Novom Meste vyčíňa zlodej, vkráda sa do domov, ukradol aj kolobežku. Ľudia o pomoc žiadajú starostu


Novomešťania majú strach z neznámeho muža

FOTO: V Novom Meste vyčíňa zlodej, vkráda sa do domov, ukradol aj kolobežku. Ľudia o pomoc žiadajú starostu
Galéria: 5 fotiek
Foto: FB Život v MČ Bratislava - Nové Mesto

Obyvatelia bratislavského Nového Mesta prosia o pomoc. V mestskej časti vyčíňa zlodej, ktorý sa vkráda do domov a prespáva v nich aj počas prítomnosti domácich. Muž sa objavil už na vicaerých miestach, napríklad na uliciach Zátišie a Pluhová.

„Ak uvidíte toto indivíduum, volajte prosím políciu. Aktuálne vyčíňa na ulici Zátišie, Pluhová... vkráda sa do domov, prepsáva tam aj za prítomnosti domácich. V sobotu odcudzil kolobežku Xiaomi, takže je mobilný. Budeme vďační za každú správu o jeho pohybe,“ oznámila v skupine o živote v mestskej časti Novomešťanka Mária.

Skúsenosti so zlodejom však majú aj ďalší obyvatelia Nového Mesta. „Pred 3´tromi dňami nám večer po 21.00 otvoril dvere na dome na Závodníkovej. Privítal ho pes, tak ich rýchlo zavrel. Chytil som ho na dvore, poblabtal niečo, že ho naháňajú, vyliezol na strechu garáže a vyskočil na ulicu. Policajtov som nevolal, je to strata času. Domnievam sa, že býva v prázdnom dome na Závodníkovej 3 alebo 5,“ oznámil Pavel.

Situácia došla tak ďaleko, že zúfalí ľudia o pomoc žiadajú starostu. Mestská polícia nám vie pomôcť? Posilniť hliadky, prípadne prezrieť kamerové záznamy? Chceme sa cítiť bezpečne, pán starosta.“ - Apeluje Mária.


Starosta Nového Mesta Matúš Čupka zareagoval priamo v diskusii. „Určite ich vieme požiadať o zintenzívnenie námatkových kontrol. Sídlia v našej štvrti a preto by to nemalo byť náročné.Stále však platí, že treba podobné záznamy posielať na políciu a v prípade podobných udalostí okamžite volať na linku 158.Len tak sa podarí dotyčného zadržať.“

Muža sa podarilo odfotiť aj Miriam. Aj preto je zrejmé, že sa pohybuje na viacerých lokalitách v Novom Meste a zlé skúsenosti s ním môže mať množstvo obyvateľov.

Mestská polícia o mužovi vie, posilnili hliadky

Bratislavská mestská polícia o mužovi, ktorý znepokojuje obyvateľov Nového Mesta, vie. V mestskej časti preto posilnili hliadky a zároveň vyzývajú občanov, aby jeho pohyb, alebo miesto pobytu nahlásili.

V tejto súvislosti sme bezodkladne prijali potrebné opatrenia - do dotknutých oblastí v týchto dňoch vysielame policajné hliadky na preventívne kontroly. K dispozícii majú hliadky aj popis a fotografie podozrivej osoby. Zároveň by sme chceli vyzvať širokú verejnosť, ak podozrivú osobu spozorujete, bezodkladne kontaktujte mestskú políciu prostredníctvom linky 159 alebo Policajný zbor SR na čísle 158,“ odpovedala na otázku Bratislavak.sk hovorkyňa Mestskej polície Bratislava Barbora Krajčovičová.  





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj