VIDEO: Fólie dole! Polícia zastavila vodičov s tmavými bočnými sklami, museli ich odstrániť


Bratislavskí policajti potrestali vodičov so zatmavenými bočnými oknami

Foto: VIDEO: Fólie dole! Polícia zastavila vodičov s tmavými bočnými sklami, museli ich odstrániť Foto: FB: Polícia SR - Bratislavský kraj (snímky obrazovky)

V uplynulých dňoch sa bratislavskí dopravní policajti počas kontrol na cestách zamerali aj na vodičov, ktorí jazdili na autách s nevyhovujúcim technickým stavom. Dvaja vodiči dostali blokovú pokutu a museli odstrániť tmavé fólie z predných bočných okien.

Policajti tak aj ostatným šoférom pripomínajú, že všetky úpravy vozidiel musia byť v súlade s platnou legislatívou, konkrétne s vyhláškou Ministerstva dopravy Slovenskej republiky č. 134/2018.


Podľa tejto vyhlášky je povolené používať tmavé fólie iba na zadných bočných sklách a zadnom skle vozidla, pričom musia byť schváleného typu, aby neovplyvňovali bezpečnosť jazdy a výhľad vodiča. Predné bočné sklá musia zostať priehľadné, aby sa zabezpečila bezpečnosť všetkých účastníkov cestnej premávky. Polícia preto vyzýva vodičov, aby dôsledne dodržiavali túto vyhlášku a dbali na technický stav svojich vozidiel. 

 



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj