VIDEO: Rekonštrukcia diaľnice od Zlatých Pieskov na Triblavinu. Pozrite si pôsobivé zábery


Zaujímavé video zachytáva rekonštrukciu diaľnice od Bratislavy na Trnavu

Foto: VIDEO: Rekonštrukcia diaľnice od Zlatých Pieskov na Triblavinu. Pozrite si pôsobivé zábery Foto: Youtube Michal Feik

Pôsobivé video zobrazujúce pokrok rekonštrukčných prác na bratislavskej diaľnici D1 sa podarilo natočiť Michalovi Feikovi. Račiansky miestny poslanec zverejňuje zábery s dopravnou tematikou pravidelne. Okrem rekonštrukcie diaľnice z Bratislavy smerom na Trnavu sa venuje napríklad aj výstavbe petržalskej električky.

Stavebné práce na rekonštrukcii diaľnice D1 za Bratislavou viditeľne napredujú. Ak všetko pôjde takýmto tempom, už tento rok by mala byť otvorená vetva z Trnavy v smere do Rače. Pozrite si video,“ píše Michal Feik.

Video z diaľnice sa mu naozaj podarilo. Natočil ho z vtáčej perspektívy a zábery tak zaujímavým spôsobom prehľadne rekonštrukciu dokumentujú. Autor okrem toho zverejnil aj zaujímavé okolnosti rekonštrukcie:


„Po odstránení pôvodných spevnených plôch, cementobetónových podkladov a kameniva v objeme takmer 25-tisíc metrov štvorcových, bola položená prvá vrstva asfaltovej zmesi. Tento krok je súčasťou rozsiahlej rekonštrukcie pravého jazdného pásu diaľnice D1 a križovatky Bernolákovo (Triblavina), ktorá zahŕňa aj rozšírenie diaľnice a križovatku s D4. Konštrukčné vrstvy vozovky sa menia až do hĺbky 67 cm,“ zverejnil podrobnosti o výmene asfaltu.

Čo vodičov poteší určite menej sú dopravné obmedzenia spojené so stavebnými prácami. Tých doteraz nebolo málo a diaľnica bola krátkodobo v jednom jazdnom smere aj uzatvorená. Križovatka Bernolákovo (Triblavina) je dočasne obmedzená, pričom odbočenie z Bernolákova a Chorvátskeho Grobu na diaľnicu D1 smer Bratislava zostáva uzavreté. Pripájací pruh z tejto križovatky je využívaný ako zúžený pomalý pruh smerujúci do Bratislavy. Počas rekonštrukcie nie je možné využívať ani odbočenie z Bratislavy do Bernolákova či z Bernolákova smerom na Žilinu a Nitru,“ uviedol Feik.




Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj