Obľúbenú Kráľovskú pekáreň na Herlianskej v Ružinove vykradli 5 krát za rok, stánok na trhovisku sa rozhodla zrušiť


Obľúbená pekáreň kvôli krádežiam zatvorila stánok na Herlianskej

Foto: Obľúbenú Kráľovskú pekáreň na Herlianskej v Ružinove vykradli 5 krát za rok, stánok na trhovisku sa rozhodla zrušiť Foto: Kráľovská pekáreň

Populárna Kráľovská pekáreň na Herlianskej ulici v Ružinove končí. Dôvodom je podľa prevádzkára to, že ich stánok na ružinovskom trhovisku v priebehu roka opakovane vykradli. Keď sa to stalo už piaty krát, pekárom došla trpezlivosť a stánok v Ružinove zrušili. Dobrou správou pre ich zákazníkov je aspoň to, že ostatné predajné miesta v Bratislave ostanú zachované.

„Keď nás po troch týždňoch piatykrát vykradli, povedali sme si, že toto už naozaj stačilo,“ povedal prevádzkár spoločnosti Stanislav Dušan Nagy viac o dôvode zavretia stánku denníku Sme, ktorý o probléme informoval ako prvý.

Došlo to tak ďaleko, že pri poslednom prípade dokonca ani nevolali políciu.Nemalo to zmysel. Vždy sme strávili čas vypĺňaním papierov a po dvoch mesiacoch nám vždy prišlo vyrozumenie: prípad uzavretý, páchateľ neznámy,“ pokračuje Nagy v opise boja s veternými mlynmi. Políciu tiež podľa jeho slov žiadali, aby sa v lokalite ukázali aspoň hliadky, ale vraj to nepomohlo.


Zákazníci si tak pečivo z Kráľovskej pekárne na trhovisku na Herlianskej už nekúpia. Nakoľko však pekáreň prevádzkuje predajné miesta aj v iných častiach Ružinova, zákazníci to nebudú mať ďaleko. „Posilníme a rozšírime sortiment v predajni na Drieňovej ulici,“ povedal Nagy.

Problémom na Herlianskej mohlo byť aj to, že stánok nebol vybavený alarmom. Podľa predajcu bol dôvod ten, že trhovisko prejde rekonštrukciou a nechceli investovať do stánku, ktorý potom zatvoria. Značka Kráľovská pekáreň na slovenskom trhu pôsobí vyše 20 rokov. Firma vznikla v Kráľovej pri Senci, predajne však otvárala predovšetkým v Bratislave. Okrem Ružinova pôsobí aj v Starom a Novom Meste.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj