Sľuboval jej spoločný život a bývanie v Berlíne. Žena z Bratislavy podvodníkovi odovzdala viac ako 100-tisíc eur


Podvodník získal od ženy z Bratislavy viac ako 100 tisíc eur

Foto: Sľuboval jej spoločný život a bývanie v Berlíne. Žena z Bratislavy podvodníkovi odovzdala viac ako 100-tisíc eur Foto: ilustračné/freepik.com

Sľuboval jej spoločný život a bývanie v Berlíne. Namiesto toho žena z Bratislavy pri komunikácii s podvodníkom na internete prišla o viac ako 100-tisíc eur. Poškodená prišla podvod nahlásiť na jedno z obvodných oddelení polície v piatom bratislavskom okrese.

„Komunikácia mala prebiehať cez mobilné aplikácie, v ktorej mali plánovať spoločné bývanie v Berlíne. Pod zámienkou kúpy domu mala poškodená žena previesť na podvodníkov účet 70 000 eur. Pri probléme s prevodom peňazí mal podvodník inštruovať poškodenú ženu, aby finančné prostriedky previedla na iný účet, čo sa jej podarilo. Podvodník mal ale opäť skúšať od poškodenej ženy vylákať ďalšie financie. S legendou o rozvode a potrebe peňazí na jeho vysporiadanie mu mala žena zaslať peniaze v celkovej výške 5 300 eur,“ uviedla polícia na sociálnej sieti.

Tým sa to však neskončilo. Podvodník od ženy vylákal ďalšie peniaze - viac ako 20 tisíc eur cez bitcoin automaty a 5 tisíc eur na zariadenie spoločného vymysleného domu v Berlíne. Žena tak falošnému budúcemu partnerovi odovzadala celkom 101 250 eur.

„Opätovne upozorňujeme na nebezpečenstvo komunikácie cez internet s neznámymi ľuďmi, ktorí veľmi často posielajú na sociálnych sieťach žiadosti o priateľstvo, súkromné správy alebo sa zapájajú do komentovania príspevkov. V žiadnom prípade sa nenechajte nalákať na komplimenty a vyznania lásky od cudzích osôb, ktoré osobne nepoznáte. Tieto profily často využívajú falošné fotky alebo ukradnuté profily reálnych ľudí,“ dodala polícia.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj