Bratislavská MHD bude počas Dušičiek jazdiť v špeciálnom režime, posilové spoje začnú od soboty


DPB počas Dušičiek posilní vybrané spoje k cintorínom

Foto: Bratislavská MHD bude počas Dušičiek jazdiť v špeciálnom režime, posilové spoje začnú od soboty Foto: FB DPB

Mestská hromadná doprava v Bratislave bude počas sviatkov pamiatky zosnulých a v priebehu jesenných prázdnin jazdiť v špeciálnom režime. Hlavnou zmenou oproti bežne prevádzke je posilnenie spojov k cintorínom. Nakoľko sa nával na pietne miesta očakáva už niekoľko dní pred Dušičkami, posilové spoje začnú jazdiť už v sobotu 26. októbra. Dušičkový režim bude platiť do nedele 3. novembra.

V sobotu 26. októbra dopravný podnik posilní vybrané spoje do Devínskej Novej Vsi a späť. „Z dôvodu úpravy pracovných zmien v závode VW Slovakia premávajú posilové spoje liniek 25, 26 a 92.“ Posilové spoje linky 25 budú jazdiť na autobusovú stanicu, linka 26 smer Homolova a linka 92 smer Depo Petržalka. Vo všetkých prípadoch pôjde o večerné posilové autobusy.

V nedeľu 27. októbra do ulíc Bratislavy vyrazia 3 posilové vozidlá, ktoré budú pripravené reagovať na nárazový zvýšený dopyt po preprave.

V stredu 30. októbra nebude premávať posilová linka 7, ani školské linky. MHD sa bude riadiť cestovným poriadkom platným pre prázdniny. „Linky 31, 39, 87 a 184 premávajú v štandardnom režime ‚pracovný deň,“ uvádza DPB.


Vo štvrtok 31. októbra nebudú v režime škoslkých prázdnin premávať linky 31 a 39, ktoré úôjdu podľa intervalov platných v bežný pracovný deň.

V piatok 1. novembra nebudú vôbec premávať linky 31 a 69 a linky 25, 26 a 92 odjazdia len ranné spoje. „Posilovú dopravu k cintorínom zabezpečí linka 39 (Cintorín Slávičie údolie, Martinský cintorín) premávajúca v posilnenom intervale 10 minút, linka 80 (Cintorín Petržalka) premávajúca v posilnenom intervale 30 minút (k Cintorín Petržalka premáva každý druhý spoj linky) a kapacitne posilnená linka 139 (Cintorín Slávičie údolie),“ uvádza DPB. Na linku 42 premávajúcu k cintorínu Vrakuňa nasadia hybridné kĺbové trolejbusy za účelom zabezpečenia plynulej premávky.

V sobotu 2. novembra nebudú vôbec jazdiť linky 25, 26, 31 a 92. Na linkách 39, 80, 139 a 42 premávajúcich k cintorínom bude platiť rovnaký režim ako v predchádzajúci deň.

V nedeľu 3. novembra nebude premávať linka 31. Posilové linky k cintorínom budú jazdiť rovnako ako v predchádzajúcich dňoch.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj