Vodič Boltu v Bratislave rozváža ľudí v aute s logom sekty. Firma priznala sťažnosti a situáciu rieši


Vodič Boltu rozvážal ľudí v aute sekty Allatra

Foto: Vodič Boltu v Bratislave rozváža ľudí v aute s logom sekty. Firma priznala sťažnosti a situáciu rieši Foto: Facebook/Dávid Púchovský

Zákazníkov taxislužby Bolt rozvážalo po meste auto s logom dezinformačnej sekty Tvorivá spoločnosť. Upozornil na to zakladateľ stránky Hoaxy a podvody Dávid Púchovský. Vedela o tom taxislužba?

Tvorivá spoločnosť hlása, že za globálnym otepľovaním síce nie sú ľudia, ale ak nedôjde k zjednoteniu zeme, naša planéta môže byť už v októbri 2036 zničená. Ide o projekt prepojený na ukrajinskú ezoterickú skupinu Allatra. Jej stúpenci veria, že sa na Zemi odohral súboj dobrých a zlých mimozemšťanov. Tí dobrí sú členmi hnutia a tí zlí Archonti, sú predstaviteľmi tajnej vlády nad svetom, ktorý všetkých ovláda, vraví učenie sekty. Jej ústredným motívom je všadeprítomná nedôvera. Jej šéf sa má aktuálne ukrývať na výchide Slovenska, útočisko našiel na Domaši.

Allatra sa do médií dostala v uplynulých dňoch najmä pre kauzu žilinskej prokurátorky Lucii Pavlaninovej, ktorá túto sektu propagovala a dostala sa do stretu záujmov po tom, čo vypočúvala českú reportérku Kristínu Cirokovú. Tá o činnostiach sekty informovala verejnosť. Pavlaninová aktuálne čelí disciplinárke. 


„Obrátili sa na mňa už dvaja ľudia, ktorí sa viezli v taxíku s logom Tvorivá spoločnosť. V jednom prípade mal mať šofér „divné” poznámky. Ide o Ladislava “874”. Dúfam, že je proti pravidlám Vašej spoločnosti, aby vodiči takýmto spôsobom propagovali sektu,“ napísal na sociálnom médiu bývalý admin policajného Facebooku Dávid Púchovský

Na sektárske autá sme sa opýtali aj spoločnosti Bolt. Generálny manažér pre Česko a Slovensko Josef Rückl tvrdí, že partnerskí vodiči nie sú síce zamestnancami, ale aj napriek tomu sa od nich očakáva, že budú dodržiavať podmienky spoločnosť a poskytovať služby bezpečne a kvalitne. „Okrem iného sa musia všetci vodiči zdržať akýchkoľvek činností, ktoré by podľa výhradného uváženia spoločnosti Bolt mohli poškodiť jej reputáciu (napríklad spájanie značky Bolt s regulovanými výrobkami a službami, ako sú alkohol, tabak, hazardné hry, obsah s vekovým obmedzením alebo politické strany či otázky),“ vysvetľuje. 

Rückl zároveň potvrdil, že sťažnosti od zákazníkov prišli ešte predtým, než sa sektárske auto stalo predmetom verejného záujmu„Situáciu momentálne vyšetrujeme a potrebné kroky budú podniknuté v súlade s našimi internými postupmi,“ vraví. 



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj