V Líščom údolí začali rozdávať prvé pokuty, nové pravidlá v zóne KV2 vyvolali vlnu emócií


V Karlovke začali rozdávať pokuty po spustení regulovaného parkovania

Foto: V Líščom údolí začali rozdávať prvé pokuty, nové pravidlá v zóne KV2 vyvolali vlnu emócií Foto: Google Maps

Začiatkom októbra sa v lokalite Líščie údolie v Karlovej Vsi spustilo regulované parkovanie a policajti postupne začínajú udeľovať prvé pokuty. Nové pravidlá v zóne KV2 vyvolali vlnu emócií, Karlovešťania začali proti regulácii parkovania spisovať petíciu. 

Mesto začalo udeľovať pokuty v pondelok. „  Ak ste vodičom v zóne KV2 vedzte, že hlavné mesto ukončilo prechodné obdobie upozorňovania vodičov na nesprávne parkovanie žltými nálepkami. Od pondelka 21. októbra začne mesto vodičov pokutovať prostredníctvom oranžových nálepiek a objektívnej zodpovednosti. Oznámenie o pokute vo výške 78 eur bude hlavné mesto posielať poštou v obálke na adresu trvalého pobytu držiteľa vozidla pri fyzickej osobe a pri právnickej osobe na adresu sídla firmy,“ oznamuje mestská časť. 

Lenka z tímu PAAS dodáva, že rozkazy o pokute posielajú na adresu trvalého pobytu držiteľa vozidla pri fyzických osobách a pri právnických na adresu sídla firmy.

Parkovanie v zóne je spoplatnené od 14:00 do 24:00 hod. sadzbou 1 eur/hodina. Miestni obyvatelia sa sťažujú, že po zavedení regulácie vznikol v lokalite chaos a autá sa presúvajú do iných zón, kde sú miesta stále zaplnené. Niektoré vozidlá navyše parkujú mimo vyhradených čiar, čím blokujú cestu.


„Za tento chaos sa treba poďakovať Vallovi, Čahojovej a ostatným poslancom a slniečkárom, ktorí tlieskajú týmto nezmyslom. Vytvorenému chaosu a diskriminácie Bratislavčanov, predpokladám, že vyššie spomínaní nemajú problém s parkovaním,“ sťažuje sa Dagmar. 

Mestská časť vysvetľuje, že starostka preferovala riešenie parkovania hlavne na Dlhých dieloch, kde je situácia horšia ako v zóne KV2. „Starostka parkuje na ulici ako všetci ostatní a nemá vyhradené parkovanie,“ dodáva samospráva. 

„Zaplatili sme za rezidentské karty a ešte máme platiť aj pokuty, keďže nemáme kde zaparkovať. Hlavne, že zamestnanci škôlky Pod Rovnicami si veselo parkujú na výnimku,“ hromží miestna obyvateľka Lucia. Viacerí svedkovia tvrdia, že situácia je kritická aj na ľavej strane Karlovej Vsi smerom do centra. Tam sa totiž presunula väčšina áut, ktoré nechcú platiť v nových zónach. 

„My bývame na Jurigovom námestí nie iba cez týždeň ale aj cez víkend nemáme kde parkovať, lebo všetci čo idú do polikliniky parkujú pri nás a obyvatelia ulice nemajú kde parkovať a hodiny môžu sedieť v aute ci sa niekto pohne a môžu zaparkovať,“ vraví Viktória. 



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj