V Bratislave otvorili najväčší svetelný park na Slovensku - Winter Wonderland. Rodina za vstup zaplatí približne 40 eur


FOTO: V Petržalke otvorili svetelný zábavný park

Foto: V Bratislave otvorili najväčší svetelný park na Slovensku - Winter Wonderland. Rodina za vstup zaplatí približne 40 eur
Galéria: 15 fotiek
Foto: Winter Wonderland

Svetelný zábavný park v Winter Wonderland otvoril Bratislavčanom svoje brány. Závodisko v Petržalke privítalo prvých návštevníkov novej atrakcie. Nechýbali ani celebrity, na slávnostné otvorenie prišili Twinsky a raper Ego (Michal Straka) s rodinou. 

Na prichádzajúci Winter Wonderland mali Bratislavčania ešte pred pár týždňami rôzne názory. Niektorí miestni sa sťažovali, že pre akciu bude až do marca Závodisko pre verejnosť neprístupné. Emócie boli dokonca vybičované natoľko, že niektorí Petržalčania volali po odstúpení riaditeľa dostihovej dráhy Mariána Šurdu. 


„Ak ste proti ľuďom, deťom, kde sa môžu v bezpečnom prostredí hrať, kde môžu rodiny tráviť čas a kde by sa dal využiť potenciál toho celého areálu, tak odstúpte sám,“ vravel jeden z návštevníkov. Keď sme s riaditeľom telefonovali, ozrejmil nám, že dostihy sa počas zimy nekonajú a Závodisko musí z niečoho platiť účty.   „Máme za to (za akciu) desiatky tisíc eur, cez zimnú prestávku nemáme žiadne veľké aktivity. Musím platiť plyn, elektrinu a faktúry,“  povedal Šurda pre Bratislavak.

Niektorí Petržalčania si mylne mysleli, že to bude rovnaká akcia ako minulý rok. Šurda vysvetľuje, že tento rok je oveľa väčšia. Na Závodisko tento rok prišlo 12 kamiónov z Česka s technikou a konštrukciami. 



Akcia sa navyše už nekoná na dostihovej dráhe. Minuloročné podujatie ju totiž zničilo a vedenie dostihovej dráhy sa rozhodlo tomu zamedziť. Riaditeľ ozrejmuje, že sa tento rok koná v hľadisku a lúke, kde sa tradične organizujú Dni Petržalky.

Reakcie prvých návštevníkov

Winter Wonderland je návštevníkom denne prístupný od 15:00 do 21:00 hod, okrem Štedrého dňa bude otvorený aj okolo Vianoc. Základné celodenné vstupné pre jednu osobu je 14 eur. Pre rodičov s jedným dieťaťom to je 36 eur, pričom počas víkendov a sviatkov sa vstupné zdražuje. 

Zdroj: Winter Wonderland

V cene vstupenky sú všetky kolotoče, neobmedzené jazdy na autodrome či vstup do labyrintu. Čo hovoria na novú atrakciu v Petržalke Bratislavčania? O svoje názory sa podelili prví návštevníci. „Boli sme včera s vnučkou. Super atmosféra, večer nádherne podsvietené, v cene sú aj kolotoče. No zážitok úžasný,“ povedala Antónia. Iný názor má Emil, ktorý tvrdí, že sú atrakcie zbytočne okázalé. 

„Kolotoče vonku v zime ? No neviem?“ polemizuje Darina. Na sociálnych sieťach prevládajú však skôr pozitívne reakcie. Deťom sa kolotoče páčia a dospelí si užívajú varené vínko. „Včera sme tam boli a teda je to fakt top. Radosť mali nielen deti alebo aj dospeláci,“ dodáva Petra. 

Feri zas prišiel so zlepšovákom, ktorí môže zážitok zo svetelného parku návštevníkom spríjemniť. „Sú síce dobré tie kolotoče, ale hneď prvé pri vstupe by bolo vhodné tam dať nejaké podsedáky na sedadlá, nie je dobré sadnúť na studené železo,“ myslí si. 





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj