Poslanec Hlasu má rakovinu, absolvuje chemoterapiu. Napriek tomu nechce vynechať ani jedno rokovanie NRSR


Poslanec Ján Blcháč bojuje s rakovinou

Foto: Poslanec Hlasu má rakovinu, absolvuje chemoterapiu. Napriek tomu nechce vynechať ani jedno rokovanie NRSR Foto: NR SR

Poslanec parlamentu Ján Blcháč prežíva ťažké obdobie. Napriek ťažkému ochoreniu sa však práci chce venovať aj naďalej a to v plnom nasadení. Okrem poslancovania v národnej rade je Blcháč, ktorému diagnostikovali rakovinu aj primátorom Liptovského Mikuláša. Politik aktuálne absolvuje liečbu, ako však sám hovorí, zmeškať nechce ani jedno rokovanie.

„V marci mi diagnostikovali rakovinu, odvtedy som absolvoval chemoterapiu aj nejaké ožiare, pri ktorých ste ma mohli vídavať v ružomberskej aj našej Liptovskej nemocnici. Bolo to ťažké, veľakrát som išiel z chemo rovno na mestské podujatie a mohli ste si všimnúť, že sa necítim vo svojej koži, ale zvládal som to aj popri práci a celého pol roka som si prispôsoboval všetko tak, aby som nevymeškal žiadne rokovanie,“ napísal Blcháč na sociálnej sieti.

Jeho slová potvrdzuje aj stránka národnej rady. Pri mene Jána Blcháča zatiaľ v tomto volebnom období svietia len štyri krátke ospravedlnenky. Takýto počet krátkodobých neprítomností na rokovaniach parlamentu je bežný aj u poslancov, ktorí nečelia ťažkej chorobe.

„Potrebujem ešte absolvovať nejaké vyšetrenia a procedúry, čo sa už ale nedá inak, ako hospitalizáciou. Je to pre mňa obrovská zmena, keďže som PN nebol, už ani nepamätám. Píšem vám to všetko preto, aby ste vedeli, že bojujem a zvládam to,“ dodáva poslanec.


Solidaritu s Jánom Blcháčom vyjadrili aj jeho priatelia, či sledujúci na sociálnej sieti. Tí mu želajú predovšetkým skoré uzdravenie, pripojil sa aj primátor Ružomberka Ľubomír Kubáň. „Pán primátor, milý Janko, želám skóre uzdravenie! Držím palce a pozdravujem.“

Pripojil sa aj amatérsky hokejový tím, ktorý odkaz primátorovi poňal v športovom duchu: „Old Boys prajú skóre uzdravenie. My športovci sa nikdy nezmierime s prehrou, bojujeme do konca.“ Skoré uzdravenie a podporu svojmu kolegovi v diskusii vyjadrili aj viacerí čelní politici Hlasu - napríklad Erik Tomáš, Samuel Migaľ, či Ján Ferenčák.




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj