Huliak s dvoma poslancami opúšťa klub SNS. Doteraz zaujal najmä fajčením na rastlinku, vulgárnosťou a pádom v STVR


Huliak opúšťa klub SNS, preslávil sa pádom, či fajčením v NRSR

Foto: Huliak s dvoma poslancami opúšťa klub SNS. Doteraz zaujal najmä fajčením na rastlinku, vulgárnosťou a pádom v STVR Foto: FB / NR SR / FB SNS

Traja poslanci na čele s Rudolfom Huliakom vystupujú z poslaneckého klubu SNS. Okrem samotného Huliaka ide o Pavla Ľuptáka a Ivana Ševčíka. Zaniknúť by tým mal poslanecký klub najmenšej vládnej strany SNS, podľa parlamentných pravidiel totiž samostatný poslanecký klub musí mať minimálne osem členov.

„Dospelo to do štádia, že sme začali byť absolútne ignorovaní, absolútne odpojení od diania v klube, zablokovanie prístupu na koaličné rady, bolo nám tiež zamedzené rokovanie v rámci úprav rozpočtu. Pán Danko si stále ide svoje, stále si hudie tú svoju pesničku, nevie sa podriadiť dokumentu, ktorý podpísal - koaličnej zmluve,“ opísal dianie v parlamentnej kuchyni SNS Huliak. Spor s Andrejom Dankom odštartoval pred približne dvoma týždňami požiadavkou, aby parlamentný klub SNS niesol aj názov Národná koalícia. Ide o mimoparlamentnú stranu, ktorú Huliak vedie.

Okrem Danka Huliak kritizoval aj ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, ktorého kroky v rezorte označil za neodborné a dištancoval sa od nich. „Robí nám to hanbu u našich voličov,“ vyhlásil Huliak. Tarabu kritizoval aj za údajnú nečinnosť pri odstrele medveďov, či za to že počas rokovania v Bruseli podporil Greendeal. 

Traja zákonodarci na čele s Huliakom chcú ďalej pôsobiť ako nezávislí poslanci. Naďalej však plánujú podporovať vládu Roberta Fica. Huliak zopakoval, že na čelo parlamentu by mal byť zvolený zástupca strany Hlas. Napriek tomu, že podľa koaličnej zmluvy táto funkcia patrí Hlasu, koalícia sa na jednom kandidátovi nevie dohodnúť od odchodu Petra Pellegriniho z čela národnej rady do prezidentského paláca.

„Budeme v rámci koaličnej zmluvy dodržiavať vládny program, vrátane nároku strany Hlas na funkciu predsedu parlamentu, aby bol už konečne zvolený a parlament mohol normálne pracovať. Sme už týmto na smiech,“ povedal Huliak.


Huliak bude na aktuálnej schôdzi čeliť odvolávaniu z funcie predsedu výboru pre životné prostredie a pôdohospodárstvo. Dôvodom je vulgárne vyjadrenie na adresu poslankyne Progresívneho Slovenska, ktorú nazval sukou. „Ja som sa ospravedlnil všetkým slušným ľuďom, všetkým slušným ženám. Ak sa tam pani Plaváková nenašla, tak to jej jej problém. Ja som s touto témou tým pádom skončil,“ vyhlásil Huliak s tým, že je na koalícii, či predsedom výboru ostane.

Huliak vulgárne poslankyni vynadal na tlačovej konferencii po tom, ako ju za nálepky na jej notebooku Andrej Danko vykázal z rokovacej sály. Neskôr povedal, že sa ospravedlní svojej suke na dvore doma.

Veľkú pozornosť získal nedávno aj pád poslanca zo stoličky v štúdiu STVR. Huliak sa zúčastnil pravidelnej diskusnej relácie O 5 minút 12, zo stoličky však spadol mimo živého vysielania. Na vine malo byť posunutie modulu, ktorý v štúdiu stojí. Huliak žiadal vyšetrenie incidentu, STVR sa mu ospravedlnila a zároveň vyhlásila, že prešetrí bezpečnosť vo svojich štúdiách.



Okrem toho ešte Huliak zaujal aj fajčením priamo v priestoroch národnej rady a vyfukovaním dymu z cigary do nádoby s rastlinou. Video, ktoré zverejnila SNS v apríli obletelo sociálne siete.

A takto si tu žijeme. V súzvuku CO2 a rastlinka nám krásne rastie,“ povedal Huliak po vydýchnutí dymu do kvetináča. Ďalej tvrdil, že tento akt praktizuje už mesiac a rastline mal „pomôcť“. „Chcete dokázať, že to takto funguje, hej?“ pýtal sa Huliaka na videu mužský hlas. „Veď to vážne funguje, ona išlo chcípnuť a teraz ide roztlačiť ikebanu,  “


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj