Inštruktor, ktorý na bratislavskej policajnej akadémii postrelil kadetku, skončí vo väzení


Inštruktor, ktorý postrelil kadetku, pôjde do väzenia

Foto: Inštruktor, ktorý na bratislavskej policajnej akadémii postrelil kadetku, skončí vo väzení Foto: pixabay.com

Inštruktor Vladimír   Šeparnev, ktorý minulý rok na Akadémii Policajného zboru postrelil kadetku, skončí vo väzení. V utorok o tom rozhodol odvolací súd. Bol odsúdený na rok väzenia s minimálnym stupňom stráženia. Súd mu tiež udelil zákaz manipulácie so zbraňami a zákaz vykonávať funkciu na päť rokov. Informovala o tom TV JOJ

Šeparnev si rozsudok nevypočul. Zo súdu pred jeho vyrieknutím odišiel a už sa nevrátil. Prvostupňový súd mu vo februári uložil trojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní štyroch rokov. Kadetke Miške mal navyše uhradiť škodu   48 640 eur, ministerstvu vnútra v sume 5 662 eur a zdravotnej poisťovni 28 284 eur. 

Kadetku postrelil v 1. marca minulého roku na pôde Akadémie Policajného zboru v Bratislave. Dievča malo v tom čase 20 rokov. Tri študenti išli s pedagógom na polygón v areáli školy, chceli sa totiž zdokonaliť v streľbe. Keď inštruktor vystrelil na kadetku Michaelu Hozákovú, došlo k jej nešťastnému zraneniu. Náboj bol totiž ostrý. 

Pre incident vo funkcii skončila aj riaditeľka akadémie Lucia Kurilovská, ktorá aktuálne pôsobí ako štátna tajomníčka na Eštokovom ministerstve vnútra. 


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj