Bratislavčania, pozor! Podvodníci vás lákajú na lacné cestovanie, nenechajte sa oklamať


Dopravný podnik Bratislava upozorňuje na podvodné stránky

Foto: Bratislavčania, pozor! Podvodníci vás lákajú na lacné cestovanie, nenechajte sa oklamať Foto: Facebook/DPB

Na Facebooku sa šíria podvodné stránky Dopravného podniku Bratislava a snažia sa od ľudí vylákať osobné údaje. Upozorňuje na to DPB na svojej oficiálnej stránke. Podobný podvod sa šíri aj v iných slovenských mestách, kde podvodníci ponúkajú výhodné cestovné.

„Tieto stránky propagujú neexistujúce formy predplatných cestovných lístkov a môžu predstavovať riziko pre súkromie a bezpečnosť vašich osobných údajov. Prosím, buďte obozretní a v prípade podozrenia, že sa stretli s podobným podvodom, neklikajte na odkazy, neposkytujte žiadne osobné údaje a podvodnú stránku nahlásili. Pre overené informácie o službách a produktoch DPB odporúčame sledovať len naše oficiálne komunikačné kanály,“ vraví bratislavský dopravný podnik. 

V tejto veci sa rozhodla spoločnosť Meta konať a proti podvodníkom zakročila. Aktuálne sa na Facebooku nachádza len stránka Doprava v Bratislave, ktorá po väčšine zdieľa iné príspevky na sociálnom médiu a jej posledný post je ešte z augusta. 

„Tá stránka už neexistuje, Dopravný podnik Bratislava ju nahlásil. Ide však už o druhú stránku a nie je vylúčené, že vzniknú aj ďalšie, preto sme zverejnili oznam,“ vraví pre Bratislavak hovorca DPB Jozef Vozár. Podvodná stránka ponúkala pri príležitosti výročia DPB cestovnú kartu za dve eurá na polroka. Vozár upozorňuje, že ide o podvod a zároveň dodáva, že DPB bude mať výročie až budúci rok.


V Žiline je situácia komplikovanejšia. Podvodná stránka Verejná doprava v Žiline vystupuje pod logom spoločnosti Integrovaná doprava Žilinského kraja a používa fotografie oficiálnych dopravcov. Stránka ponúka to isté ako tá v Bratislave, cestovnú kartu za dve eurá na polroka. Nič netušiaci kupujúci stránke poskytne svoje platobné údaje a tá ho môže neskôr pripraviť o úspory. 

Pred podvodom cestujúcich varoval aj Dopravný podnik Prešov. Stránka Dopravná doprava v Prešove cestujúcim ponúkala novú kartu údajne plnú výhodných ponúk. Tiež používa oficiálne fotografie autobusových dopravcov. 

Podvod neobišiel ani metropolu východu Košice. Stránka Verejná doprava v Košiciach ponúkala rovnakú formu výhodného cestovného ako v iných mestách. „Pri príležitosti 134. výročia spoločnosti Dopravný podnik mesta Košice! Kúpte si novú Košickú kartu a užívajte si neobmedzené jazdy na všetkých druhoch dopravy počas 6 mesiacov len za 2 EUR! Poponáhľajte sa, ponuka platí len pre prvých 500 zákazníkov!“ tvrdili podvodníci. 


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj