V Univerzitnej nemocnici zakázali návštevy. Dôvodom je zhoršujúca sa epidemiologická situácia, kto má výnimku?


V Univerzitnej nemocnici zakázali návštevy

Foto: V Univerzitnej nemocnici zakázali návštevy. Dôvodom je zhoršujúca sa epidemiologická situácia, kto má výnimku? Foto: Univerzitná nemocnica

Oznámenie o zákaze návštev zverejnila Univerzitná nemocnica v Bratislave dnes popoludní. Zdravotnícke zariadenie zdôrazňuje, že obmedzenie návštev je dočasné. Dôvodom je zhoršujúca sa epidemiologická situácia. Bližšie podrobnosti nemocnica nezverejnila.

„Vzhľadom na aktuálne sa zhoršujúcu epidemiologickú situáciu v Univerzitnej nemocnici Bratislava sme museli pristúpiť k obmedzeniu návštev. Zákaz neplatí pre osobu sprevádzajúcu pri pôrode. Výnimku pre návštevu môže udeliť prednosta alebo primár oddelenia a to iba vo výnimočných prípadoch,“ uviedla Univerzitná nemocnica.

Nemocnice na celom Slovensku boli pre návštevy uzavreté počas pandémie Covidu-19. Zaradenie zatiaľ neinformovalo, či dôvodom aktuálneho obmedzenia je práve covid. Jesenné obdobie však býva typické aj chrípkovými epidémiami. Hovorkyňa nemocnice Eva Kliská na našu otázku uviedla, že dôvodom zákazu sú respiračné ochorenia, ktoré však nekonkretizovala.

Pod Univerzitnú nemocnicu v Bratislave patria Nemocnica Staré mesto, Nemocnica Ružinov, Nemocnica akad. L. Dérera, Nemocnica sv. Cyrila a Metoda a Špecializovaná geriatrická nemocnica v Podunajských Biskupiciach.


Zákaz návštev ohlásili v posledných dňoch aj iné nemocnice na Slovensku.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy