Vlakom sa dnes do Rajky neodveziete. ZSSK odriekla spoje do Maďarska


Vlaky do Rajky nepremávajú

Foto: Vlakom sa dnes do Rajky neodveziete. ZSSK odriekla spoje do Maďarska Foto: FB ZSSK

Problémy so železničnou dopravou v okolí Bratislavy pokračujú aj dnes. Štátny dopravca odriekol osobné vlaky z Bratislavy do Maďarska cez Rajku. Dôvodom má byť nedostatok hnacích koľajových vozidiel, teda lokomotív, alebo jednotiek. Okrem linky k našim južným susedom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) pomerne často odrieka osobné vlaky aj na trati do Trnavy, alebo Nových Zámkov.

O zrušení osobných vlakov premávajúcich cez Rajku ZSSK informuje na svojej webovej stránke. Odrieknutý bol vlak s odchodom z Petržalky o 5:49, ktorý má cieľovú stanicu v Maďarskom Hegyeshalome, aj následný obratový vlak späť do Petržalky. Zakisto nešiel spoj s odchodom z Rajky o 7:49 do stanice Bratislava -Nové Mesto. Cestujúci nemohli využiť ani spoj z Petržalky do Rajky a odrieknuté sú aj predpoludňajšie vlaky z Nového Mesta do Hegyeshalomu. ZSSK tak na tejto trase počas dnešného dňa zrušila už 6 osobných vlakov a to ešte nemusí byť ich konečný počet.


Zdroj: ZSSK



Čo je príčinou nepremávania vlakov do Maďarska? Stránka Obmedzenia prevádzky na tratiach ŽSR informuje o technických problémoch. „Počnúc vlakom Os 1301 sú všetky vlaky v danom úseku odrieknuté bez náhrady z dôvodu nedostatku HKV.“ Skratka HKV znamená hnacie koľajové vozidlo, ide teda o lokomotívu, alebo vlakovú jednotku.

Situáciu okomentovali aj cestujúci. Mňa by zaujímalo kto platí tie škody keď nejde vlak, a v Maďarsku s tým asi rátajú. Či len tak si môžme odrieknuť vlaky?“ - Pýta sa Jaroslav. „To už začali robiť tú rýchlotrať? - Poznamenal Peter. Naráža tým na zámer vybudovať na trase z Maďarska od Rajky až na Záhorie vysokorýchlostnú trať, o ktorom informoval minister dopravy Jozef Ráž.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy