V Bratislave a na Záhorí dnes očakávajte silný vietor, SHMÚ vydal výstrahy


Silný vietor na západnom Slovensku

Foto: V Bratislave a na Záhorí dnes očakávajte silný vietor, SHMÚ vydal výstrahy Foto: unsplash.com/@mahkeo

Počasie na západnom Slovensku dnes bude ovplyvňovať predovšetkým silný vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu 1. stupňa pre okresy Bratislava, Malacky, Skalica a Senica. Fúkať bude tiež v Trenčianskom a v časti Nitrianskeho kraja.

Sila vetra v okolí hlavného mesta, hlavne na Záhorí miestami dosiahne v nárazoch rýchlosť až 75 kilometrov za hodinu. „Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ informuje SHMÚ.

Potenciálne nebezpečný môže byť pohyb v prostredí, kde hrozí pád stromov, či lámanie konárov. Fúkať bude z východu až juhovýchodu.

Napriek silnému vetru však bude slnečno a po jeho upokojení sa očakáva príjemné počasie. „Počas celého zvyšku týždňa nás čaká charakterom podobné počasie ako včera a dnes, preto ak nie ste fanúšikmi daždivých dní, práve toto obdobie bude ideálne pre vás. Dobite si baterky športom alebo v prírode, pretože bude to pre vás ako stvorené,“ uvádza špecializovaný portál imeteo.sk.

Zdroj: SHMÚ



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy