Katka Feldeková pochovala svojho muža, známeho hudobníka Riša Šimurku. Po troch rokoch od svadby sa stala vdovou


Katarína Feldeková pochovala svojho manžela Richarda

Foto: Katka Feldeková pochovala svojho muža, známeho hudobníka Riša Šimurku. Po troch rokoch od svadby sa stala vdovou Foto: Facebook/Katarína Šimurka Feldeková

Dcéra spisovateľa Ľubomíra Feldeka, šansonierka Katarína Feldeková v bratislavskom krematóriu pochovala manžela. Pohreb sa konal dnes popoludní. Richard Šimurka bol hudobník a hral aj v manželkinej hudobnej skupine. Vyštudoval Vysokú školu múzických umení v Bratislave a na saxofón hral vo viacerých kapelách.

Bol sólistom Bigbandu bratislavského konzervatória, člen skupiny Six Faces, či zakladateľ tria Stardust. Nahrával tiež hudbu pre film, televíziu, či reklamné spoty. Od roku 2011 bol členom skupiny Kataríny Feldekovej a od roku 2014 aj slávneho Elánu.

„Riško nám hrá žiaľ už z neba. Dnes ráno odletel. Už sa nikdy trápiť nebude. Ďakujem za každú sekundu, ktorú som s ním strávila. Vďaka Riško, že si sa obetoval a vzal si si ma za ženu. Nikdy Ťa neprestanem milovať,“ napísala pred týždňom Feldeková. Zosobášení boli tri roky. 

Podľa príbuzných trápila muzikanta hypertenzia, teda vysoký krvný tlak. Srdce mu zlyhalo náhle, zaspal a už sa nezobudil. Odišiel pokojne. „Hovorí sa, že takú smrť si treba zaslúžiť a Riško si ju asi zaslúžil, závidím mu. Úprimnú sústrasť,“ napísala pod Feldekovej príspevkom Zuzana.



Smúti za ním aj Dagmar, ktorej zosnulého Richarda pripomína hlavné mesto. „Katka, keď v posledných dňoch kráčam ulicami Bratislavy, mám pocit, že Riška stále vidím… raz na rohu námestia, na zástavke električky, alebo vystupovať z autobusu. Zastanem, aby som sa lepšie pozrela, ale… nie je to on. Je to veľmi bolestné. Myslím na teba, na celú vašu rodinu, držte sa! Katka, sme tu pre Teba. Znova sa blíži november. Je to čoraz smutnejšie,“ napísala. 





Trenčín
Trnava
Prešov
Trenčín
Banská Bystrica
Žilina
Prešov
Nitra
Košice
Žilina
Banská Bystrica
Nitra
Trnava
Košice