Čo sa stalo vo vlaku medzi Bernolákovom a Sencom? Do Bratislavy prišiel s vyše 100 minútovým meškaním, malo ísť o nehodu


Čo sa stalo na trati medzi Bernolákovom a Sencom?

Foto: Čo sa stalo vo vlaku medzi Bernolákovom a Sencom? Do Bratislavy prišiel s vyše 100 minútovým meškaním, malo ísť o nehodu Foto: ZSSK

Informácie o tom čo presne sa prihodilo na železničnej trati medzi Bernolákovóm a Sencom zatiaľ chýbajú. Podľa niektorých zdrojov tam došlo k nehode, pri ktorej mal vlak zraziť človeka. Stať sa tak malo v pondelok 14. októbra vo večerných hodinách. Isté je zatiaľ len to, že na trati sa čosi naozaj stalo, pretože rýchlik dorazil do Bratislavy s meškaním viac ako 100 minút.

Rýchlik Urpín pravidelne odchádza z Kozároviec o 17:59 a do Bratislavy má pravidelný príchod 8 minút po 20-tej hodine. V pondelok však do Bratislavy vlak neprišiel nielenže načas, ale nabral aj poriadne, 105 minútové meškanie. Podľa stránky meskanievlakov.info do hlavného mesta dorazil až 7 minút pred 22. hodinou.

Zdroj: meskanievlakov.info


Čo sa na trati medzi západoslovenskými mestečkami malo stať? Stránka Obmedzenia prevádzky na tratiach ŽSR informuje o nehodovej udalosti, ktorá možno má tragický nádych. „Podozrenie na zrazenie osoby vlakom R 842,“ informuje stránka, ktorá mapuje mimoriadne situácie, či meškania na slovenských koľajach.


Podozrenie so zrážky s človekom potvrdila aj Železničná spoločnosť Slovensko. Nakoniec sa však nehodová udalosť nepotvrdila. „Oblasť prehľadali privolané záchranné a policajné zložky, pričom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vždy postupuje podľa ich pokynov. Po kontrole rušňa a koľajiska sa podozrenie na zrazenie osoby nepotvrdilo. Polícia dala súhlas na obnovenie dopravy o 21:30 ešte v ten večer,“ povedal pre Bratislavak.sk hovorca ZSSK Dominik Drevický.

K tragédii našťastie nedošlo, udalosť však mala vplyv na cestujúcich vo vlakoch. Okrem meškania rýchlika do Bratislavy musela ZSSK odrieknuť dva osobné vlaky. Ďalšie spoje nabrali meškanie od 22 do 80 minút.


 



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj