Na bežeckej dráhe na Nevädzovej vznikajú konflikty medzi rekreačnými športovcami a klubmi


Na bežeckej dráhe na Nevädzovej ulici vznikajú konflikty medzi bežcami

Foto: Na bežeckej dráhe na Nevädzovej vznikajú konflikty medzi rekreačnými športovcami a klubmi Foto: Google Maps

Na bežeckej dráhe na Nevädzovej ulici v Ružinove vznikajú konflikty medzi bežcami. Individuálni športovci sa sťažujú na mnohopočetné skupiny, ktoré dráhu využívajú tiež a vraj vytláčajú ostatných preč. Niektorí však skupiny obhajujú, dráha podľa nich nepatrí len individuálnym bežcom a konflikty odmietajú.

„Ako pravidelná rekreačná bežkyňa a obyvateľka tejto lokality som svedkom neustáleho zneužívania tejto verejnej športovej plochy veľkým počtom organizovaných športových klubov, ktoré bezohľadne obmedzujú rekreačných športovcov a vytvárajú nepríjemné a nebezpečné prostredie,“ uvádza anonymný príspevok na sociálnom médiu. Sťažuje sa, že dráhu začali športové kluby využívať ako svoj súkromný tréningový priestor. 

„Navrhujem zavedenie obmedzení pre tieto kluby, ako aj jasné vyhradenie časov pre verejnosť, aby bol zabezpečený bezpečný a pohodlný prístup pre všetkých,“ dodáva miestna obyvateľka. Nesúhlasí s ňou Miroslav, ktorý na drahé tiež športuje individuálne. Aj skupiny majú podľa neho právo rekreačne športovať. 

„Behávam na dráhe aj keď tam sú skupiny Bratislava Runners Leo alebo Tri 2 Fly a nikdy nie je problém. Vždy sú dve dráhy voľné aj pre nás jednotlivcov,“ objasňuje. Inú skúsenosť má Marián, ktorý tvrdí, že je drahá okolo piatej hodiny večer plná. Na 360-metrovom okruhu vraj narátal aj cez sto bežcov a nevie si predstaviť, že by na tak plnej dráhe bežal svojim tempom. 


V diskusii sa objavil aj názor, že by si mali športové kluby dráhu prenajímať, ako to štandardne robia iných mestských častiach„Kluby a iné organizácie by si na svoje podnikateľské činnosti mali športoviská prenajímať. Tak ako to robia aj iné kluby. Toto je absolútne neakceptovateľné správanie,“ vraví Zuzana. 

Mestskej časti Ružinov sme sa pýtali, ako plánuje situáciu riešiť. Článok budeme aktualizovať.

Ružinovčania sa navyše sťažujú aj na bežeckú dráhu na Štrkovci, po ktorej sa bežne prechádzajú chodci. „Mamičky s kočíkmi, deti na kolobežkách, skupinky na prechádzke s pivečkom v ruke. Ľudia, naozaj nemáte mentálnu ani morálnu kapacitu na to, chápať jednoduché princípy, koncepty a pravidlá, ktoré nám pomáhajú spolunažívať lepšie a kvalitnejšie?“ opisuje Braňo. 


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy