Sokolov čaká rozhodujúci zápas v skupine. Na Švédsko v Bratislave sa predalo 15-tisíc lístkov


Slovensko čelí Švédsku v zápase o vedenie v skupine

Foto: Sokolov čaká rozhodujúci zápas v skupine. Na Švédsko v Bratislave sa predalo 15-tisíc lístkov Foto: SFZ

Prvá polovica zápasov základnej skupiny Ligy národov vyvrcholí dnes stretnutím proti Švédsku. Slovenská futbalová reprezentácia sa na Tehelnom poli pobije o priebežné prvé miesto, ktoré by zaručovalo postup do vyraďovacích zápasov o majstrovstvá sveta. Na duel sa zatiaľ predalo takmer 15-tisíc vstupeniek a očakáva sa, že na Tehelné pole príde slušná návšteva.

Slovensko nastúpi bez brankára Martina Dúbravku, záložníka Juraja Kucku, či krídelníka Ivana Schranza. Napriek tomu tréner Francesci Calzona verí v úspech.

„O zostave nemám žiadne pochybnosti. Na tréningu som videl živé mužstvo s entuziazmom. Mám teda príjemné problémy vybrať tú správnu jedenástku. Nechcem povedať, že zranení hráči v tomto momente nie sú až tak dôležití, samozrejme vieme, aký vplyv majú pre naše mužstvo, ale sú tu iní hráči, ktorí majú svoju kvalitu a sú tu práve preto,“ povedal Canzona pre Slovenský futbalový zväz.



Švédsko je aktuálne veľmi silným tímom v ktorom hrajú prím hráči z najlepších líg v Európe. Po doterajších dvoch víťazstvách v Lige národov je však dobre naladená aj naša reprezentácia.

„Sme radi, že zatiaľ sme nedostali gól, aj keď Azerbajdžan a aj Estónci hrozili a už oni nám mohli dať gól. Sme radi, že sme to ustáli, ale myslím, že to nie je len zásluha obrany a brankára, ale je to práca celého mužstva,“ dodal Calzona. Bez straty bodu je zatiaľ aj Švédsko, ktoré Azerbajdžan zdolalo 3:1 a Estónsko 3:0.

Na Tehelnom poli sa očakáva dobrá atmosféra. Vypredané síce pravdepodobne nebude, ale do hľadiska by si mohlo nájsť cestu 16 až 18 tisíc divákov. Pre fanúšikov bude pred štadiónom pripravená fanzóna so športovými aktivitami, občerstvením či atrakciami pre deti a otvorený tiež bude aj nový fanshop Slovanu Bratislava, ktorý je v prevádzke len od zápasu Ligy majstrov proti Manchesteru United.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Trnava
Trnava
Trenčín
Banská Bystrica
Žilina
Trenčín
Košice
Banská Bystrica
Prešov
Žilina
Košice
Prešov
Nitra
Nitra