Škandál v STVR, moderátorka dostala hodinovú výpoveď potom čo vyšlo najavo, že je PR špecialistka štátneho letiska


Správy na STVR moderovala PR špecialistka bratislavského letiska Tóthová

Foto: Škandál v STVR, moderátorka dostala hodinovú výpoveď potom čo vyšlo najavo, že je 
PR špecialistka štátneho letiska Foto: STVR

Štvrtkové ranné správy na STVR moderovala nová posila spravodajstva Veronika Tóthová. Na to by nebolo nič zvláštne, ak by nešlo o PR špecialistku bratislavského letiska, ktoré vlastní štát a spadá pod ministerstva dopravy Jozefa Ráža ml. (SNS). Štatút STVR pritom konflikt záujmov programových zamestnancov vylučuje, upozornil na to denník SME

Po tom, čo na konflikt záujmov novinári upozornili, dostala Tóthová hodinovú výpoveď. Hovorkyňa STVR Andrea Pivarčiová tvrdila, že Tóthová bola oslovená na externú spoluprácu „ako dočasné riešenie personálnych kapacít v spravodajstve“. Keď však televízia zistila, že ich dočasná moderátorka pracuje na PR oddelení letiska, spoluprácu zrušila. 

„S pani Tóthovou však v súvislosti s jej iným pracovným pôsobením ukončujeme spoluprácu, pretože to, samozrejme, vnímame ako možný konflikt záujmov,“ dodala. 

Po nástupe povereného riaditeľa STVR Igora Slaninu a schválení novely z verejnoprávnej inštitúcie odišli viacerí zamestnanci. Z relácie Reportéri odišla investigatívna novinárka Barbora Šišoláková, ktorá sa neskôr pridala k projektu Michala Kovačiča. Odišiel aj Miro Frindt, ktorý založil slovenskú DVTV a na nedeľných obrazovkách relácie O päť minút 12 diváci neuvidia už ani Mareka Makaru či Martu Jančkárovú. Z vedenia zahraničného oddelenia rozhlasu odišla aj jeho dlhoročná riaditeľka Soňa Weissová.

Riaditeľkou spravodajstva je v STVR aktuálne Mária Hlucháňová, ktorá post získala počas vedenia Ľuboša Machaja. Ten ju neskôr odvolal, ale v roku 2023 sa na pozíciu vrátila. Hlucháňová bola v minulosti šéfkou komunikačného tímu KDH a objavila sa aj na ich volebnej kandidátke. Viedla tiež kampaň Pavla Hrušovského. 



Trnava
Nitra
Žilina
Banská Bystrica
Košice
Prešov
Banská Bystrica
Košice
Prešov
Trenčín
Žilina
Nitra
Trnava
Trenčín