Bratislavu čaká cez víkend ochladenie. Počas voľných dní si však užijeme slnečné počasie


Predpoveď počasia na víkend

Foto: Bratislavu čaká cez víkend ochladenie. Počas voľných dní si však užijeme slnečné počasie Foto: Slovakia Travel

Ochladenie sa cez víkend očakáva na celom území Slovenska. Denné teploty budú o niečo nižšie aj v Bratislave, napriek tomu však zažijeme príjemný a slnečný víkend. Meteorológovia na západe krajiny neočakávajú zrážky, ani silnejší vietor.

Kým v noci na piatok ešte v hlavnom meste pršalo, Bratislavčania sa prebudili do slnečného posledného pracovného dňa v týždni. „V ranných hodinách sa však od západu začalo na našom území vyjasňovať. Nad našu oblasť sa nasúva výbežok vyššieho tlaku a tlaková výš, ktorej stred bude nad našou oblasťou, bude mať teraz dominantný vplyv na počasie u nás,“ uvádza špecializovaný portál imeteo.sk.

Tlaková výš prinesie ochladenie, ktoré na niektorých lokalitách v horských oblastiach dokonca môže zapríčiniť v nočných a skorých ranných teplotách mrazy. V Bratislave by však nočné teploty nemali klesnúť po 5 stupňov. Slovenský hydrometeorologický ústav predpovedá v noci z piatka na sobotu 6 stupňov, zo soboty na nedeľu 9. Najchladnejšie by malo byť na prelome tohto a nového týždňa - v noci na pondelok klesne teplota v hlavnom meste na 5 stupňov.

„Po väčšinu budúceho týždňa nás však čaká relatívne stabilné počasie, ktoré bude aj teplotne normálne. Z hľadiska dlhodobého normálu je tak pred nami pokojnejšie obdobie,“ píše imeteo.sk.

Zdroj: SHMÚ

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Trnava
Žilina
Košice
Žilina
Nitra
Nitra
Trenčín
Prešov
Banská Bystrica
Košice
Prešov
Trnava
Banská Bystrica
Trenčín