FOTO: V Rači budú rekonštruovať vyťaženú križovatku. Vodičov vyzývajú, aby si našli iné trasy


Rekonštrukcia križovatky ovplyvní dopravu v Rači

FOTO: V Rači budú rekonštruovať vyťaženú križovatku. Vodičov vyzývajú, aby si našli iné trasy
Galéria: 5 fotiek
Foto: Google Maps

Vodiči v Rači pozor. Na budúci týždeň sa začne rekonštrukcia veľmi vyťaženej križovatky v centre mestskej časti. Bratislavský magistrát naplánoval opravu križovatky Detvianska - Kubačova - Rustaveliho do troch fáz. Samospráva už teraz vodičov vyzýva, aby si pre prejazd Račou našli iné trasy.

„Bude to znamenať viaceré obmedzenia - v prvej fáze bude urobený chodník pri tržnici (prechod bude možný cez tržnicu), v druhej fáze sa bude opravovať chodník oproti tržnici (opäť dlhodobá požiadavka aj obyvateľov) v tretej a štvrtej fáze bude zatvorená pre autá celá križovatka - zároveň sa dočasne zmení dopravné značenie križovatky pri NKD (bude tam možné odbočenie z Čachtickej na Barónku),“ oznámil starosta Rače Michal Drotován. Ulica Gelnická bude zároveň z jednej strany uzavretá.

To, že oprava frekventovanej križovatky nebude pre dopravu v Rači nič jednoduché dokazuje aj odporúčanie, aby si vodiči radšej už v predstihu našli obchádzkové trasy. „Odporúčame vodičom nájsť si iné ako zaužívané cesty - napr. cez Čachtickú na Barónku, zo Sadmelijskej cez Čachtickú na Detviansku alebo z Rustavelliho popri RNR na Púchovskú,“ vraví.

Račianska radnica zároveň zdôrazňuje, že ide o zložitý projekt, nakoľko až po odstránení zvršku vozovky sa uvidí, aký bude stav podložia. Na danom mieste sa zároveň križujú potok s vodovodným potrubím, čo rekonštrukciu robí ešte náročnejšou.


„V každom prípade - napriek obmedzeniam v doprave - je táto rekonštrukcia potrebná,“ dodáva Michal Drotován.