Petržalskí pacienti v smútku. Navždy ich opustila obľúbená lekárka Gabriela Horáčková


Vo veku 75 rokov zomrela petržalská lekárka Gabriela Horáčková

Foto: Petržalskí pacienti v smútku. Navždy ich opustila obľúbená lekárka Gabriela Horáčková Foto: Facebook/Bratislava - Petržalka

Vo veku 75 rokov zomrela známa lekárka z Petržalky Gabriela Horáčková. Posledné roky pracovala v ambulancii všeobecného lekárstva v poliklinike na Šustekovej ulici. V smútočnom oznámení sa píše, že zomrela po ťažkej chorobe, 4. októbra 2024. 

O jej úmrtí informovala jej dcéra Gabriela. „Odišla moja super partáčka, najlepšia mama, skvelá žena, obetavá lekárka, pre ktorú práca bolo poslanie. Pre mnohých si bola ako druhá mama. Chýbaš mi mami, objímam si ťa a posielam do neba,“ napísala

Na pani lekárku Horáčkovú spomína aj mnoho jej pacientov, ktorých správa o jej úmrtí taktiež zasiahla. „Bola spoľahlivá erudovaná diagnostička a sympatická dáma, na ktorú sme sa vždy mohli s dôverou obrátiť, keď sme potrebovali pomoc. Hoci jej už v posledných rokoch ordinovanie spôsobovalo väčšiu námahu, ako predtým (k čomu okrem veku a prekonaného úrazu prispelo aj neustále zhoršovanie situácie v zdravotníctve), pracovala so statočným nasadením takmer do úplného konca,“ spomína na ňu pacient Juraj, ktorého rodina Horáčkovú navštevovala vyše štyri desaťročia. 

Úprimnú sústrasť rodine vyjadrujú aj iní pacienti a na pani doktorku spomínajú len v dobrom. „Odpočívajte v pokoji…veľmi dobrý človek s veľkým srdcom,“ odkazuje jej do neba Michaela. „Bola to najlepšia pani doktorka,“ pridáva sa k nej Tatiana. 

 

Posledná rozlúčka s Gabrielou Horáčkovou sa bude konať 15. októbra o 11:00 hod. v Krematóriu Bratislava.


 

 

 

 



Žilina
Prešov
Prešov
Banská Bystrica
Košice
Trenčín
Banská Bystrica
Žilina
Nitra
Trenčín
Trnava
Trnava
Košice
Nitra