Vláda v Modre rozdávala. Dva milióny eur pôjdu na Štúrov pamätník, futbalový štadión, či dom smútku


Vláda rozdávala v Modre, Pezinku, či Malackách

Foto: Vláda v Modre rozdávala. Dva milióny eur pôjdu na Štúrov pamätník, futbalový štadión, či dom smútku Foto: FB Úrad vlády SR / Stur.sk

Vláda na dnešnom výjazdovom rokovaní v Modre rozhodla o rozdelení približne dvoch miliónov eur. Ficov kabinet pravidelne organizuje rokovania v regiónoch. Kým doteraz vláda cestovala spravidla na východné, či stredné Slovensko, v prípade Modry, Pezinka a Malaciek, ktoré finančne podporila, ide o ekonomicky silný región. Peniaze pôjdu aj na projekty v Bratislave.

Veľkú dotáciu získa samotné mesto Modra. 292 tisíc eur pôjde na dobudovanie pamätníka postrelenia sa Ľudovíta Štúra a tiež na dobudovanie chodníka na cintoríne, kde je slovenský národovec pochovaný. Modra ďalej získa 100 tisíc eur na kultúrny dom a vláda zároveň podporila aj občianske združenie Slovenská ľudová majolika. 120 tisíc eur dá ministerstvo pôdohospodárstva na Biocentrum Výskumného ústavu potravinárskeho, ktoré sídli v meste pod Malými Karpatmi.

Samospráva v Malackách dostane 150 tisíc eur na prístavbu futbalového štadióna a 120 tisíc získa Pezinok na rekonštrukciu domu smútku. Peniaze však kabinet Roberta Fica našiel aj pre biatlonový oddiel ŠKP Bratislava, ktorý dostal 40 tisíc eur na nové auto a občianske združenie Centrum bezbariérovej komunikácie dostane 20 tisíc eur. 100 tisíc eur vláda vyčlenila Bratislavskému samosprávnemu kraju, peniaze majú ísť do diagnosticko-rehabilitačného centra na Donnerovej ulici v hlavnom meste.



„Aj tieto okresy, napriek tomu, že sú ekonomicky silné, majú výzvy na ktoré musí vláda reagovať,“ vyhlásil na tlačovej konferencii v Modre premiér Robert Fico. „A naviac, sú to regióny, ktoré sú neuveriteľne špecifické, pokiaľ teda ide o Modru. a to sme chceli na dnešnom rokovaní vlády zvýrazniť,“ dodal predseda vlády.

Fico zároveň oznámil, že do konca roka predpokladá ešte dva výjazdové rokovania vlády. Uskutočniť by sa mali v novembri a decembri, premiér však neprezradil kam presne vláda vycestuje. Fico po svojom úvodnom slove z tlačovej konferencie odišiel, novinári tak nemali možnosť premiérovi klásť otázky. Slovo odovzdal ministrovi životného prostredia Tomášovi Tarabovi a ministerke kultúry Martine Šimkovičovej, ktorí obaja z Modry pochádzajú.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Trenčín
Žilina
Trnava
Trenčín
Nitra
Banská Bystrica
Košice
Prešov
Žilina
Košice
Nitra
Prešov
Banská Bystrica
Trnava