Bratislavčan valcuje internet. V inzeráte hľadá byt v Starom Meste, mama ich s frajerkou počuje ako sa hrajú na Indiánov


Inzerát Bratislavčana valcuje internet. Hľadá byt v Starom Meste

Foto: Bratislavčan valcuje internet. V inzeráte hľadá byt v Starom Meste, mama ich s frajerkou počuje ako sa hrajú na Indiánov Foto: Google Maps

Ľudia hľadajú bývanie z rôznych dôvodov. Niekto sa chce osamostatniť, niekomu vadia susedia, iný potrebuje väčší priestor pre svoje ratolesti. Toto nie je prípad Ľuboslava, ktorého inzerát baví celý internet. Hľadá bývanie v Bratislave v Starom Meste. A dôvod? Mama počuje, ako sa s frajerkou “hrajú na Indiánov”. 

Nejde o prvý jeho inzerát, byt hľadal aj dávnejšie. Odvtedy sa však na neho usmialo šťastie a našiel si priateľku. „Mama sa ma pýta, čo sú to za zvuky každý večer z mojej detskej izby a už naozaj neviem, čo jej mám povedať. S frajerkou sme sa už hrali na Indiánov, vyvolávali ducha, robili skúšky na operu a spievali pesničky od Mariah Carey. Už ani frajerku nebaví každý deň pozerať fotky, ako som prvýkrát kakal a bicykloval,“ píše v inzeráte. 

Dodáva, že byt, ktorý hľadá, by sa mal ideálne nachádzať v Starom Meste. Chce totiž chodiť k mame na obedy. Byt by mal byť dvojizbový alebo trojizbový, pretože Ľuboslav pracuje z domu a nechce, aby bolo v pozadí vidieť jeho frajerku, ako sleduje Priateľov„Keďže sme šetrili, dedili a vyhrali v Keno 10 (200 eur, ale aj to sa ráta), potešilo by niečo do 250 000 eur,“ dodáva so slovami, že odporúčania odmení bootovacou diskétou MC Windows 95. Pracuje totiž ako IT-čkár. 

Inzerát zverejnila satirická stránka Zomri a jej fanúšikovia v komentároch píšu, že vôbec najvtipnejšia na celom inzeráte je suma, za ktorú chce kúpiť trojizbový byt. „250-tisíc za trojizbový byť v Starom Meste? Ten žije v roku 2006?“ pýta sa Miro.  „Radšej nech za tú cenu hľadá rodinný dom v tichej časti Starého Mesta so záhradou plnou ovocných stromov. Veď pozitívne myslenie tvrdí, že keď chce - dokáže všetko. A ak to nevyjde, stále sa vyrába Lexaurin,“ hovorí Ondrej. 


Iní žartujú, že ak by po schválení konsolidácie prihodil pár potravín, môže si dovoliť aj lepšie bývanie. „Keby prihodil maslo a zopár knižiek môže sa obzerať aj po 500 000 eurovom byte,“ dodáva Daniel. 

V treťom kvartáli bola priemerná cena trojizbového bytu v Starom Meste 378-tisíc eur. Oproti minulému kvartálu stúpla o 1,34 %. Vyplýva to z dát portálu nehnutelnosti.sk. Pre dvojizbový byť je priemerná cena 296-tisíc eur a kvartálna zmena je výraznejšia. Cena stúpla o 4,23 %. 

Zdroj: nehnuteľnosti.sk

Lacnejšie byty nájdeme v iných mestských častiach. V priemere najlacnejšie trojizbové byty v Bratislave nájdeme vo štvrtom okrese (Devín, Devínska Nová Ves, Dúbravka, Karlova Ves, Lamač a Záhorská Bystrica). Ich priemerná cena sa pohybuje na úrovni 225-tisíc eur a pre dvojizbový byt to je 188-tisíc eur. 

​„Pozitívna nálada na realitnom trhu sa dá očakávať až do konca roka 2024. Úrokové sadzby na hypotékach klesajú, pričom ponuka na trhu s nehnuteľnosťami rastie. Ľudia sa zároveň budú snažiť využiť obdobie pred začiatkom budúceho roka, ktorý pre konsolidačný balíček a najmä vyššiu DPH výrazne zvýši životné náklady, čo sa premietne do bežného života ľudí,“ povedal pre TV Markíza analytik portálu nehnutelnosti.sk Michal Pružinský.