Predajca bicyklov Kaktus Bike zavrel všetky predajne. Ak ste už zaplatili, klopte, vyzýva zákazníkov


Má predajca bicyklov finančné problémy?

Foto: Predajca bicyklov Kaktus Bike zavrel všetky predajne. Ak ste už zaplatili, klopte, vyzýva zákazníkov Foto: pixabay.com

Jeden z najväčších slovenských predajcov bicyklov Kaktus Bike zavrel všetky predajne a aktuálne sa nedá nakúpiť ani cez e-shop spoločnosti. Kým v kamenných obchodoch visí oznam, že zatvorené sú z technických príčin, na internetovej stránke predajca oznamuje, že z technických príčin je vytváranie objednávok pozastavené.

Kaktus Bike vznikol pred viac ako 30-rokmi v Bratislave. Neskôr predaj bicyklov, či cyklistického príslušenstva presunul aj do ďalších slovenských miest, napríklad Košíc, Žiliny, Ružomberka, či do Starého Smokovca. Kamenné predajne začiatkom októbra zatvoril oficiálne kvôli inventúre. Tá však zvyčajne netrvá tak dlho.

„Všetky naše predajne sú zavreté a my od majiteľa ani nevieme, dokedy to tak ešte bude a ani prečo sa to deje,“ cituje Denník N jedného zo zamestnancov firmy.

Zatiaľ nie je známe, či za zatvorením predajní sú finančné problémy spoločnosti. V predajniach visí oznam, že kvôli vybaveniu už zaplatených objednávok treba zvoniť či klopať. Majiteľom firmy je finančník Marián Fabian z Prievidze. Zakladateľmi Kaktus Bike bola rodina Blažekovcov z Bratislavy. 

Podľa Finstatu zisk spoločnosti klesá od začiatku pandémie covid-19 v roku 2020. Kým v roku 2019 boli zisky Kaktus Bike na úrovni viac ako 620 tisíc eur, v roku 2021 to bolo len niečo cez 40 tisíc a v roku 2023 viac ako 230 tisíc eur. Prepad predaja bicyklov od roku 2020 zároveň pocítili aj ďalší predajcovia. Podľa informácií Denníka N chcel Kaktus Bike získať investičný kapitál predajom dlhopisov.



Prešov
Košice
Prešov
Žilina
Banská Bystrica
Trenčín
Trenčín
Banská Bystrica
Košice
Trnava
Nitra
Nitra
Žilina
Trnava