Táto skládka tu bude do Vianoc?, rozčuľujú sa Pezinčania nad neporiadkom na Muškáte. Mesto hľadá páchateľov


Čierna skládka na sídlisku Muškát v Pezinku

Foto: Táto skládka tu bude do Vianoc?, rozčuľujú sa Pezinčania nad neporiadkom na Muškáte. Mesto hľadá páchateľov Foto: FB Majko Vajko

Nie je skládka ako skládka. Práve to si môžu povedať obyvatelia Pezinka pri pohľade na neporiadok na sídlisku Muškát. Vyhodené kusy nábytku, matrace, či iný domový odpad, špatia sídlisko do tej miery, že sa obyvatelia mesta verejne na neporiadok sťažujú.

„Táto skládka na Muškáte tu bude asi do Vianoc, pán starosta!?“ - Opýtal sa Pezinčan Majo a zverejnil aj fotografie, ktoré zrejme vedenie mesta nepotešia.

Treba nahlásiť ľudí, ktorí vytvárajú túto skládku. Alebo ich náležite upozorniť, čo robia a zle robia ostatným spoluobčanom,vyzvala Jarmila. Aj podľa niektorých ďalších obyvateľov mesta by si poriadok so svojimi občanmi mali urobiť sami Pezinčania. Ako, čo má s tým starosta ? V Pezinku nie je zberný dvor? Majiteľ tých vecí by mal vedieť kam tento druh odpadu patrí... nech si svoje haraburdy vyvezie tam,kam to patrí,“ napísala Miroslava.


Zberný dvor v Pezinku sa nachádza na Viničnianskej ulici a otvorený je každý pracovný deň, ale aj v sobotu. Pre niektorých obyvateľov je však evidentne náročné svoj odpad odvieť tam, kam patrí. Viacerí diskutujúci preto navrhujú, aby neporiadok na Muškáte odstránilo mesto. Keď nepoznajú vinníkov, mesto to má odpratať na vlastné náklady. Platíme snáď dosť, aj dane sú vysoké, majú z čoho to zaplatiť, ozval sa Rafael.

Zdroj: FB Majko Vajko

Aktuálna výška poplatkov za odpad je v Pezinku vo výške 39,60 eur na rok a k jej aktuálne poslednému navýšeniu došlo v roku 2022. Mesto na otázku Bratislavak.sk potvrdilo, že nelegálnu skládku na sídlisku Muškát bude riešiť.

Mestská polícia Pezinok v súčasnosti vyhodnocuje kamerové zábery z lokality, kde k priestupku došlo. Po vyhodnotení pristúpi mesto Pezinok k riešeniu situácie, o ktorom budeme verejnosť informovať, odpovedal vedúci referátu komunikácie pezinskej samosprávy Michal Lukáč.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Nitra
Košice
Nitra
Žilina
Trnava
Banská Bystrica
Trnava
Banská Bystrica
Trenčín
Trenčín
Prešov
Košice
Žilina
Prešov