Známe predajne JYSK skrátili zamestnancom pracovný čas, plat im však ostáva rovnaký


Foto: Známe predajne  JYSK skrátili zamestnancom pracovný čas, plat im však ostáva rovnaký Foto: jysk.sk

Spoločnosť JYSK Slovensko prišla s novinkou, ktorou sa rozhodla zlepšiť pracovné podmienky svojich zamestnancov. Tí pracujú od 1. septembra menej, skrátil sa ich pracovný čas. Cieľom tohto opatrenia bolo poskytnúť zamestnancom viac času na oddych, rodinu a osobné záujmy.

Pracovný čas zamestnancov na hlavný pracovný pomer sa skrátil na 37,5 hodiny, to znamená, že odpracujú o 2,5 hodiny týždenne menej. Táto novinka im tak ročne prinesie dva týždne voľna navyše. Týmto krokom spoločnosť reagovala na rastúci dopyt po lepšej rovnováhe medzi pracovným a súkromným životom. 

Mzda zamestnancov ostane nezmenená, to ďalej vedie k zvýšeniu priemernej hodinovej mzdy, ktorou sa zase zvýši priemerná mzda používaná na výpočet náhrady za dovolenku. „Skrátenie pracovného času pri plnom plate je našou odpoveďou na výzvy pracovného trhu a dôkazom, že starostlivosť o zamestnancov je pre nás prioritou,“ uviedol Roman Orviský, obchodný riaditeľ JYSK Slovensko. 

Rozhodli zamestnanci

Zavedenie tohto kroku vychádza z výsledkov tohtoročného prieskumu spokojnosti zamestnancov. Spoločnosť je toho názoru, že týmto prístupom nielen priláka nových pracovníkov, ale aj posilní lojalitu a motiváciu súčasných zamestnancov.

Podľa slov Orviského pôsobí tento krok atraktívne aj pre potenciálnych nových pracovníkov. „Sme presvedčení, že spokojný zamestnanec znamená úspešnú firmu, a preto investujeme do inovácií v pracovných podmienkach, ktoré zlepšia nielen život našich pracovníkov, ale aj celkový výkon a výsledky našej firmy,“ dodal.