Čakajú bývalé legendárne pohostinstvo Malý Braník na Vígľašskej lepšie časy? Náklady na obnovu pôjdu do miliónov


Foto: Čakajú bývalé legendárne pohostinstvo Malý Braník na Vígľašskej lepšie časy? Náklady na obnovu pôjdu do miliónov Foto: FB/Zdenko Pek je Team Bratislava, Lenka Milincká

Objekt bývalého pohostinstva a kultúrno-športového strediska Malý Braník na Vígľašskej ulici chátra už roky. Neradostný stav budovy a priľahlého pozemku sa však v blízkej budúcnosti môže zmeniť. Objekt sa totiž po rokoch vo vlastníctve hlavného mesta dostal do rúk mestskej časti Petržalka. Samospráva však odhaduje, že na jeho obnovu bude nutné vynaložiť milióny eur.

Po rokoch vlastníctva Bratislava - hlavné mesto SR ju však Mestské zastupiteľstvo na septembrovom zasadnutí zverilo do správy Petržalky a vyzerá to tak, že jej cesta by konečne mohla nabrať priaznivý smer. Mestská časť tak po pol roku, odkedy o zverenie do správy magistrát požiadala, získala objekt s pozemkom v hodnote takmer 100-tisíc eur, pričom využiť sa ho chystá na verejnoprospešné účely,“ oznámila Petržalka na sociálnej sieti. Na stav objektu sa dlhodobo sťažovali aj občania bývajúci v jeho blízkosti, či návštevníci lokality.

Zdroj: FB/Zdenko Pek je Team Bratislava, Lenka Milincká

 



“Sme veľmi radi, že sa nám podarilo získať Braník do správy. Dostali sme možnosť premeniť zanedbané priestory na hodnotné a zmysluplné,” vyhlásil starosta Petržalky Ján Hrčka. Na atraktívnosti Braníka podľa neho môže pridať aj budúca električková trať, ktorá povedie v jeho blízkosti.

Petržalka zatiaľ nezverejnila aké konkrétne plány s objektom má. Prvá fáza rekonštrukcie by mala podľa odhadov samosprávy stáť približne 250 tisíc eur, niekoľko miliónov následná obnova a sfunkčnenie objektu. V minulosti sa uvažovalo o tom, že by priestory Braníka mohli rozšíriť susedný Dom kultúry Lúky. Dnes je na stole i myšlienka komerčného nájomcu. Aký bude ďalší osud tohto priestoru však ukáže až čas,dodala petržalská samospráva.