Kaliňákova advokátska kancelária možno prevezme obhajobu extrémistu Bombica


Foto: Kaliňákova advokátska kancelária možno prevezme obhajobu extrémistu Bombica Foto: Telegram/D.K., Facebook/Robert Kaliňák

Minister obrany Robert Kaliňák na dezinformačnom kanáli Infovojna podporil extrémistu Daniela Bombica. Tomu pred pár dňami britský súd zamietol nárok na opravný prostriedok, je teda pravdepodobné, že Bombic bude v uplynulých týždňoch vydaný na Slovensko

Na extrémistu sú vydané tri medzinárodné zatykače a Špecializovaný trestný súd sa ho snaží získať späť na Slovensko už dva roky. V súčasnosti sa schováva v Anglicku, odkiaľ sa so svojimi priaznivcami rozpráva prevažne cez Telegram. Youtube jeho účet zrušil. 

O tom, že bude Bombic zrejme vydaný na Slovensko, informoval on sám. Na Telegrame potvrdil, že jeho odvolací súd nebude. Vo videu, ktoré zverejnil, tiež kritizoval členov Smeru-SD, ktorým pred voľbami vyjadril jasnú podporu a robil im na svojom účte kampaň.

Počas minulého víkendu vyzval Roberta Fica, Roberta Kaliňáka, Erika Kaliňáka, Ľuboša Blahu, Tibora Gašpara, Zuzanu Matejíčkovú, Marcelu Čabajovú, aby sa teraz zastali oni jeho. „Ja teraz všetkým Smerákov vyzývam, ozvite sa mi, pozvite vy mňa teraz do relácie. Ukáže, že máte guráž na to, nenakakajte si do úst,“  povedal. 



O pár dní neskôr Kaliňák podporoval Bombica v Infovojne s tvrdeniami, že je obeťou pohonu na slobodu slova. „Skutky, ktoré sú mu kladené za vinu, sú bezvýznamné,“ rečnil minister. Daniel Bombic je v súčasnosti obvinený z extrémizmu, nebezpečného prenasledovania, ohovárania, elektronického obťažovania či zverejňovania citlivých údajov. 

Minister obrany v dezinformačnom médiu tiež pripustil, že by jeho advokátka kancelária mohla prevziať Bombicovu obhajobu a prípadom sa zaoberať.