Primátor Vallo sa stretol s policajným prezidentom pre raziu v bare, prirovnal ju k 90. rokom


Foto: Primátor Vallo sa stretol s policajným prezidentom pre raziu v bare, prirovnal ju k 90. rokom Foto: Facebook/Matúš Vallo, minv

Primátor Bratislavy Matúš Vallo sa stretol s policajtom policajného zboru. Stretnutie sa malo týkať okolností razie Finančnej správy v jednom z bratislavských klubov Wax2. Vallo raziu kritizoval a prirovnal k zásahom počas 90. rokov. O nevhodnom správaní policajtov prehovorili aj viacerí svedkovia. 

„Obdobné demonštrácie sily si totiž pamätáme z 90-tych rokov a verím, že dnes si už nikto nemôže myslieť, že by Finančná správa mala ísť kontrolovať vydávanie bločkov zákazníkom s desiatkami kukláčov a dve hodiny držať návštevníkov klubu opretých o stenu s rukami nad hlavou. Akým právom?“ pýtal sa primátor. 

Spoločnosť vyzval, aby z hudobných klubov nerobila miesta kriminality, keď ju štát nezvláda riešiť na miestach, na ktoré obyvatelia dlhodobo upozorňujú. Vallo sa včera stretol s prezidentom Policajného zboru, prezidentom Finančnej správy a náčelníkom mestskej polície.


Polícia násilie odsudzuje

„Uvedomujeme si, že takéto akcie si vyžadujú zložité procesné úkony, ktoré sa môžu dotknúť aj návštevníkov podujatí, či prevádzkovateľov podnikov, ktorí nepáchajú protiprávnu činnosť. Z uvedeného dôvodu boli na stretnutí prediskutované možnosti zefektívnenia spôsobu výkonu procesných postupov jednotlivých zložiek tak, aby dosiahnutie eliminácie páchania drogovej trestnej činnosti mala v budúcnosti čo najmenší dopad na osoby, ktoré nepáchajú protiprávnu činnosť. Rovnako tak je potrebné, aby si prevádzkovatelia podnikov svoje tržby riadne a zákonne evidovali a vydávali pokladničné doklady,“ komentuje stretnutie polícia. Preventívne opatrenia a kontroly finančnej správy počas letných mesiacov zaznamenali zvýšenie tržieb o 3 733 078 eur.

O správaní policajtov prehovorili viacerí svedkovia, medzi nimi aj komik Silných rečí Marián Psár, ktorý v tom čase v klube bol. Kukláči mali prehľadávať dievčinu v šatách s baterkami a vyzvať ju, aby im ukázala  p**u. Okrem toho mali na zákazníkov v klube kričať a nadávať im.