U Šimečku doma niekto nahlásil bombu. Len náhodou nebola doma moja 4-ročná dcéra, tvrdí šéf PS


Foto: U Šimečku doma niekto nahlásil bombu. Len náhodou nebola doma moja 4-ročná dcéra, tvrdí šéf PS Foto: FB Michal Šimečka / FB Mestská polícia Bratislava

Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka sa stal obeťou bombovej hrozby. Výbušninu niekto nahlásil v bydlisku predsedu najsilnejšej opozičnej politickej strany. Hrozba sa odohrala len krátko po tom, ako Šimečka informoval o obsahu vyhrážok, ktoré dostáva poštou, či na internete. Nechýbali hrozby násilím, či dokonca usmrtenia.

Včera večer niekto nahlásil bombu v mojom bydlisku. Len náhodou nebola doma moja 4-ročná dcéra a nemusel som ju evakuovať na ulicu. Ďakujem za profesionálny zásah ÚOÚČ a pyrotechnikom, ktorí to promptne prišli skontrolovať. Po vyhrážkach smrťou mne a mojej rodine ide o ďalšiu ukážku rozoštvávania a radikalizácie našej spoločnosti, za ktoré môže táto koalícia,“ napísal Šimečka na sociálnej sieti.


Koaličným politikom preto odkazuje, aby prestali šíriť nenávisť a začali robiť politiku. „Za druhé, ak si niekto myslí, že týmto ma zastraší, je na omyle. Moja rodina prežila fašistov, aj eštébakov, aj Mečiara, a fungujeme presne naopak. Každý útok iba posilňuje moje odhodlanie vybojovať pre Slovensko lepšiu budúcnosť,“ dodal Šimečka.

Minister vnútra ani generálny prokurátor Maroš Žilinka bombovú hrozbu u Šimečku zatiaľ nekomentovali. Nevyjadrila sa ani polícia. Neznámy páchateľ sa nábojom v obálke nedávno vyhrážal aj premiérovi Robertovi Ficovi. Minister vnútra vtedy na Facebooku informoval, že polícia páchateľa vypátra a udalosť odsúdil aj Maroš Žilinka.