Chcete plnú tašku bedlí? Utekajte do Pezinka, tam huby už aj rozdávajú


Zaujímavá ponuka húb vo vinohradníckom mestečku

Foto: Chcete plnú tašku bedlí? Utekajte do Pezinka, tam huby už aj rozdávajú Foto: FB Lucia Demovicova

Máte radi hríby, huby, ale chýba vám čas na prechádzky v lese? So zaujímavou ponukou prišla Pezinčanka Lucia. Na sociálnej sieti zverejnila fotografiu troch plných tašiek bedlí a dopísala pre mnohých milovníkov lesných plodov priam neodolateľnú ponuku.

Ahojte Pezinčania. Prvým trom darujem dnešný zber jedle bedle. Dobrú chuť.“ O bedle bol zrejme veľký záujem, pretože krátko po zverejnení atraktívnej ponuky Lucia doplnila, že huby už niekomu podarovala.

Aj napriek tomu zvedavé otázky pokračovali: Dobrý deň prosím, ešte, máte? - Opýtala sa Mária a pridala sa aj Renáta. Jeé, vzala by som si. Ďakujem.“

Vladimír zas prezradil, kde v okolí Pezinka možno huby a hríbi nájsť. „Kto by chcel vatovce, v nedeľu bolo päť veľkých ako hlava pri chodníku na Cukrík, asi 50 metrov od konca asfaltky, smerom hore popri rokline.



Napriek krásnemu úlovku bedlí v okolí Pezinka sa pravá hubárska jeseň na juhozápadnom Slovensku zatiaľ nezačala. V Malých Karpatoch a na Záhorí narazíte predovšetkým na bedle, ďalšie druhy húb a hríbov čakajú na priaznivejšie počasie. V lete bolo príliš sucho a pomôcť by mohol dážď. Pršať by malo na západe Slovenska už počas týchto dní. 




Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj