Čaká nás upršaná streda, v okolí Bratislavy spadne až 25 milimetrov zrážok, platia aj výstrahy pred vetrom


Foto: Čaká nás upršaná streda, v okolí Bratislavy spadne až 25 milimetrov zrážok, platia aj výstrahy pred vetrom Foto: Redakcia

V stredu čaká územie Slovenska výrazná zmena počasia. V priebehu dňa bude chladno a pridajú sa aj dažďové zrážky. Najviac by malo pršať na juhozápadnom Slovensku, kde sa úhrn zrážok očakáva až v hodnote 25 milimetrov.

„Od juhozápadu v priebehu dňa treba na väčšine územia počítať s dažďom. Najviac zrážok spadne na juhozápade krajiny, kde sa úhrny môžu pohybovať okolo 25 mm,“ informuje špecializovaný portál imeteo.sk. V Bratislave sa prvé zrážky objavili už v ranných hodinách.

Počasie dnes bude ovplyvňovať tlaková níž. Oproti predchádzajúcim dňom sa ochladí. Denné teploty vystúpia na maximálne 9 až 14 stupňov. Pre okres Malacky platí aj výstraha 1. stupňa pred vetrom.

Slovenský hydrometeorologický ústav na stredu pre Bratislavu predpovedá maximálne 11 stupňov. Lepšie počasie zrejme príde vo štvrtok, v piatok má však opäť v hlavnom meste pršať a teplota vystúpi len na 12 stupňov.

Zdroj: SHMÚ