Bratislavčan na Devínskej Kobyle zbieral huby, namiesto nich našiel nemecký granát z druhej svetovej vojny


Na Devínskej Kobyle našiel Bratislavčan granát

Foto: Bratislavčan na Devínskej Kobyle zbieral huby, namiesto nich našiel nemecký granát z druhej svetovej vojny Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Naozaj nezvyčajný hubársky úlovok. V pondelok krátko po 17:00 hod. sa jeden z Bratislavčanov vybral na Devínsku Kobylu zbierať huby s úmyslom nájsť plný košík. Čo tam však našiel nečakal ani vo sne. Približne 300 metrov od ulice Pavla Horova si na zemi všimol nezvyčajný hrdzavý predmet. Privolal preto policajnú hliadku.

Privolaný pyrotechnik zistil, že išlo o nemecký granát vz. 39 - ostrý z čias druhej svetovej vojny. Munícia bola zabezpečená proti explózii a bezpečne prevezená k likvidácii. „V tejto súvislosti ako aj so zreteľom na začínajúcu hubársku sezónu pripomíname verejnosti, aby v prípadoch nájdenia munície a neznámych pyrotechnických predmetov, u ktorých majú podozrenie, že môže ísť o nebezpečný predmet, s nimi v žiadnom prípade nemanipulovali a zbytočne sa nevystavovali riziku výbuchu, je potrebné ich nájdenie oznámiť na linke 158,“ dodáva polícia. 




Trnava
Nitra
Košice
Žilina
Košice
Banská Bystrica
Prešov
Trnava
Žilina
Banská Bystrica
Nitra
Prešov
Trenčín
Trenčín