Finančná správa dostala bombové hrozby. Tvrdí, že za tým môže byť aj razia v bratislavskom klube


Foto: Finančná správa dostala bombové hrozby. Tvrdí, že za tým môže byť aj razia v bratislavskom klube Foto: unsplash.com

Call centrum Finančnej správy v pondelok obdržalo e-maily o bombových útokoch. Niektoré budovy ešte stále kontrolujú. V budovách, kde sa bomba nenašla, pokračuje prevádzka v štandardom režime. Daniari si myslia, že to súvisí s jednou z ich troch akcií, ktoré sa realizovali v uplynulých dňoch. 

Najnovšia akcia v klube Wax2 vyvolala vo verejnosti pobúrenie. Do médií sa dostávajú svedectvá o nevhodnom správaní policajtov, ktorí sa s cudzincami zámerne rozprávali po slovensky, na zákazníkov kričali a nadávali im. Jednu dievčinu v šatách prehľadávali baterkami a vyzvali ju, nech im ukáže rozkrok, tvrdí komik Marián Psár. 

Finančná správa začala krízovú situáciu okamžite riešiť aj v súčinnosti s ozbrojenými zložkami policajného zboru. Kvôli možnému ohrozeniu zamestnancov FS , ako aj klientov a širokej verejnosti, bolo potrebné preveriť všetky priestory.  Aj napriek tomu, že predchádzajúce preverovania dopadli negatívne, finančná správa vníma uvedené hrozby veľmi vážne a citlivo, a preto si nedovolí ich akokoľvek podceňovať,“ uvádza Finančná správa. 

OČTK útok aktuálne preverujú aj v kontexte elektronických stôp, ktoré páchateľ zanechal pri predchádzajúcej bombovej hrozbe. Tá prišla na Finančnú správu pred mesiacom, v takmer rovnakom čase a okamihu. „Je potrebné si uvedomiť, že uvedené, alebo obdobné nezodpovedné správanie sa, môže zapríčiniť, že príslušné zložky ozbrojených zborov SR by mohli chýbať v ďalších situáciách, v ktorých ich verejnosť môže právom potrebovať,“ dodávajú daniari.