FOTO: Huliak má po páde zo stoličky zdravotné problémy, od STVR chce ospravedlnenie a odpoveď ako unikla nahrávka


FOTO: Huliak má po páde zo stoličky zdravotné problémy, od STVR chce ospravedlnenie a odpoveď ako unikla nahrávka
Galéria: 4 fotky
Foto: FB

Poslanec SNS Rudolf Huliakpo páde zo stoličky v štúdiu STVR zdravotné problémy. Priznal to predseda strany Andrej Danko s tým, že Huliak musel v priebehu dňa vyhľadať pomoc lekárov. Sám poslanec tvrdí, že pociťuje bolesti hlavy a tŕpnutie v chrbtici. Za incident, ktorý sa udial v štúdiu diskusnej relácie O 5 minút 12 chcú Danko aj Huliak ospravedlnenie a súčasne žiadajú vyšetrenie toho, ako sa nahrávka dostala na verejnosť.

„Od tohto incidentu pociťujem bolesti hlavy a tŕpnutie v hornej časti krčnej chrbtice. V prípade, že tieto problémy budú pretrvávať, vyhľadám lekársku pomoc, povedal Huliak pre cas.sk. To, že lekársku pomoc naozaj vyhľadal potvrdil Andrej Danko na tlačovej konferencii.

Huliak v štúdiu spadol zo stoličky na chrbát. V štúdiu spolu s ním za stolom sedel aj Jozef Hajko z KDH a moderátor diskusie. Na pomoc poslancovi po páde priskočili aj viacerí členovia natáčacieho štábu.


Huliak aj Danko chcú od STVR ospravedlnenie, podľa Danka ide o technickú nespôsobilosť štúdia. Televízia priznala, že preveruje systém bezpečnosti prvkov v štúdiách. Z tohto dôvodu situáciu prešetrujeme a realizujeme kroky, aby sme podobným udalostiam v budúcnosti zamedzili. Aktuálne preverujeme systém bezpečnosti modulárnych prvkov, z ktorých sa skladá štúdiová scéna, uviedla Andrea Piovarčiová z STVR.

Danko s Huliakom tiež žiadajú prešetrenie toho, ako sa video poslancovho pádu dostal na sociálne siete. Za neprípustné to označilo aj samotné médium. To, že záber, ktorý nebol odvysielaný v priamom prenose, unikol na verejnosť, je z nášho pohľadu neprípustné. Tento incident dôsledne prešetríme. Zároveň v súčasnosti obnovujeme licenciu pre softvér, ktorý zabezpečuje kontrolu voči úniku citlivých dát. Platnosť tejto zmluvy vypršala v roku 2023, dodala Piovarčiová.