Dievčinu prehľadávali baterkami so slovami ukáž p**u, prehovoril o razii v bratislavskom podniku komik zo Silných rečí


Foto: Dievčinu prehľadávali baterkami so slovami ukáž p**u, prehovoril o razii v bratislavskom podniku komik zo Silných rečí Foto: Facebook/Marián Psár

Piatková razia v bratislavskom klube Wax2 pobúrila verejnosť. Primátor Bratislavy Matúš Vallo ju prirovnal k dianiu v 90. rokoch. Na svetlo sveta sa navyše dostávajú aj svedectvá zákazníkov, ktorí v tom čase v klube boli. O razii prehovoril aj komik Silných rečí Marián Psár. 

Policajná akcia sa konala na základe žiadosti príslušníkov Finančnej správy SR. Okrem okresných policajtov prišla aj mobilná jednotka Úradu hraničnej a cudzineckej polície. Akcia bola zameraná na kontrolu vydávania príjmových dokladov ako aj problematiku e-kasy, pričom policajti prvého bratislavského okresu sa zamerali na odhaľovanie násilnej ako aj drogovej trestnej činnosti,“ uviedla polícia. 

Svedectvo komika

Zaistiť mali plastové vrecká s bielou kryštalickou látkou. Nájsť ich mali psovodi za DJ pultom či na tanečnom parkete. Na osobnej slobode bolo obmedzených päť osôb. Komik Silných rečí Marián Psár tvrdí, že sa mali policajti počas zásahu správať nevhodne. Boli vraj vulgárni a po ľuďoch kričali. Na jedného z cudzincov mal policajt rozprávať veľmi pomaly po slovensky, hoci mu nerozumel. 


Psár sa v tom čase nachádzal s kamarátmi v priestore pre fajčiarov, keď im policajti povedali, aby dali ruky na stenu. Ak niekto pohol rukami, mala prísť zo strany policajtov hlučná reakcia, prečo sa dotyčný mrví. Narozdiel od razie v podniku KC Dunaj na nich však policajti fyzicky neútočili.

Ukáž p**u

„Od kamarátky som počul, že jednu dievčinu v šatách s baterkami veľmi detailne prehľadávali s výrokom‚ ukáž p**u,“ povedal pre Aktuality. Kukláči mali najprv začať prehľadávať tanečnú sálu, až potom okolité priestory pre fajčiarov. „Boli vulgárni a skúšali na nás tlačiť a vyhrážať sa,“ dodáva. 

O stanovisko k správaniu policajtov sme požiadali aj Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave. Článok budeme aktualizovať.

Finančná správa vo svojom stanovisku informuje, že v klube zistila porušovanie zákona. Ani jeden z kontrolných nákupov, ktoré boli realizované v priebehu 40 minút neboli zaevidované do pokladnice. Finančná správa tiež odsúdila výroky primátora. „Podceňovanie a bagatelizovanie stúpajúcej kriminality a porušovania zákonov nie je zodpovedné obzvlášť od politikov. Motivácia rýchlej reakcie primátora Bratislavy Matúša Valla je o to zarážajúca, že sa postavil na stranu porušovateľa zákonov, či v prípade drog, alebo zákona o ERP. Spochybňovanie kontrolnej akcie je od politika, aj komunálneho, neprípustné a škodlivé,“ uviedla.