Mimoriadne novinky z Pezinka. Mestská autobusová doprava bude zadarmo


Mestská doprava v Pezinku bude od nového roka zadarmo

Foto: Mimoriadne novinky z Pezinka. Mestská autobusová doprava bude zadarmo Foto: Google Maps

Mimoriadna správa z Pezinka. Mestská autobusová doprava bude od budúceho roka úplne zdarma. Poslanci to odsúhlasili na sobotnom zastupiteľstve. Verejné obstarávanie vyhrala spoločnosť AZ-Lines, s.r.o., ktorá bude MAD v Pezinku prevádzkovať najbližších 10 rokov. 

Vysúťažená ročná cena sa vyšplhala do výšky 526 176 eur s DPH. Podľa radnice bude mať bezplatná autobusová doprava pozitívny dosah na sociálny život či kvalitu životného prostredia, pretože obyvateľov motivuje k využívaniu alternatívnych spôsobov dopravy. 

„Obstarávacia cena predstavuje 33 % úsporu voči predpokladanej hodnote zákazky. Navrhovaná bezplatná mestská autobusová doprava je benefitom v rámci plánovaného zavedenia parkovacej politiky v Pezinku. Výnosy z predaja cestovných lístkov predstavujú 3 % z celkových nákladov prevádzkovania mestskej autobusovej dopravy, nie sú významným zdrojom na krytie týchto nákladov,“ informuje hovorca Pezinka Michal Lukáč.

Okrem bezplatnej dopravy poslanci schválili aj nový názov ulice v historickej časti Grinava, kde pribudne nová ulica Za potokom. Nadväzuje na ulicu Za panskou záhradou a je to lokalita, kde prebieha výstavba. Pôjde o 150. ulicu v meste. 



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj