Buddy kamošov pre deti z detských domov podporujú aj Sajfa či influencerka Babsy. S dobrovoľníkmi sa stretli na oslave


Foto: Buddy kamošov pre deti z detských domov podporujú aj Sajfa či influencerka Babsy. S dobrovoľníkmi sa stretli na oslave
Galéria: 25 fotiek
Foto: tvojbuddy.sk

Pomoc deťom patrí medzi významné a obľúbené dobrovoľnícke aktivity. O to viac, ak ide o pomoc deťom z detských domovov. Svoje o tom vedia dobrovoľníci z programu Tvoj Buddy, ktorý je určený práve deťom vyrastajúcim mimo rodiny. Program oslavuje 18. narodeniny a symbolický vstup do „dospelosti“ si pripomenul s viacerými známymi osobnosťami, ktorým nie je osud detí ľahostajný.

V bratislavskom nákupnom centre oslavovala herečka Viki Ráková, influencerka Babsy, alebo moderátor Sajfa. Vyskúšali si napríklad lavičku priateľstva, a predovšetkým hľadali ďalších dobrovoľníkov na pomoc malým obyvateľom detských domovov.

Sajfa si našiel čas pomôcť dobrej veci, hoci mal v sobotu veľmi naponáhlo. Doma ho totiž netrpezlivo čakala malá oslávenkyňa! Sára mala práve v ten deň 5 rokov, známy moderátor si tak doslova odbehol z jednej oslavy na druhú. Program Buddy pozná už niekoľko rokov a myšlienka pomoci deťom, pre ktoré je vstup do dospelosti poriadne náročnou skúškou, ho nenecháva chladným.

Zdroj: tvojbuddy.sk


„Sám vidím, že komunikácia s deťmi si vyžaduje veľkú dávku trpezlivosti a lásky. Je skvelé, že dobrovoľníci jej majú dostatok aj pre tie, ktorým podpora z rodiny chýba. Bolo by super, aby každé dieťa získalo svojho Buddyho čo najskôr,“ dodal Sajfa.


Influencerke Babsy Jagušák spoločnosť robili aj najmladší členovia rodiny, zaspomínala si, kto bol v čase dospievania jej najväčšou oporou. „Môj Buddy bola moja staršia sestra, ktorá mi veľa vecí ukázala a prispela k tomu, aká som teraz mama, žena.“

Herečku Viki Rákovú ako mamu desaťročného syna zase zaujímali tipy na zvládnutie vzťahu s dieťaťom v puberte. Na mieste ju čakal test, ktorí zostavili skúsení psychológovia, výsledok ju očividne potešil.

„Mať dobrého kamoša je ten najväčší dar,“ skonštatoval vizážista Milan Švingál. Na miesto dorazil aj so svojou kamoškou a kolegyňou Barborou Bakošovou. Veľa času strávili čítaním príbehov dobrovoľníckych dvojíc. „BUDDY je krásny projekt, ktorý pomáha začleniť sa deťom z detských domovov do spoločnosti pomocou dobrovoľných „buddies“, napísal Milan na svoj Instagram.

Projekt Buddy odštartoval pred 18. rokmi Ladislav Kossár, ktorý kúpou náramku z korálikov prispel deťom z detských domovov. Tie ho pozvali k sebe na návštevu a po nej začal uvažovať, ako deťom pomáhať systémovo.

„Spájame deti vyrastajúce mimo rodiny s dospelými dobrovoľníkmi a pomáhame im vybudovať si pevný vzťah, ktorý im počas života v inštitúcii najviac chýba. Osemnásť rokov vraciame deťom dôveru, ktorú v detstve stratili, a dospelých učíme väčšej trpezlivosti,“ povedal.


Zdroj: tvojbuddy.sk