FOTO: V piatok opäť otvoria bratislavskú ZOO. So škodami po povodni im napokon prišlo pomôcť 200 ľudí


Na brigádu prišlo 200 dobrovoľníkov

FOTO: V piatok opäť otvoria bratislavskú ZOO. So škodami po povodni im napokon prišlo pomôcť 200 ľudí
Galéria: 9 fotiek
Foto: ZOO Bratislava

Škody, ktoré veľká voda napáchala v bratislavskej zoologickej záhrade sa podarilo odstrániť skôr, ako sama ZOO očakávala. Na výzvu o pomoc zareagovalo 200 brigádnikov, ktorí výrazne pomohli odstrániť spúšť po povodni. Voda v zoologickej záhrade poškodila napríklad novootvorený Gazdovský dvor, či spodnú časť záhrady. Pre verejnosť opäť svoje brány ZOO otvorí v piatok 27. septembra.

„Po minulotýždňovej povodni sme si mysleli že nás čakajú dlhé týždne upratovania. Je preto neuveriteľné, že je zoo aj vďaka obrovskej pomoci a podpore od veľkého množstva doborovoľníčiek a dobrovoľníkov uprataná do takmer pôvodného stavu,“ uviedla zoologická záhrada na sociálnej sieti.

Na pomoc prišlo podľa údajov samotnej záhrady približne 200 ľudí. Okrem účasti na brigáde viacerí pomohli aj finančne, či materiálne.


Ďakujeme všetkým ktorí pomohli s prácami, ktorí prispeli na zbierku alebo aj prezdieľali naše prosby o pomoc. Bez vás by sme to nedokázali a sme neskutočne šťastní že stojíte pri nás aj v náročných časoch, ako sú tieto,“ dodala ZOO Bratislava.


 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj