Drahá fotka do albumu. Vidíme sa v pokladni, odkazuje Senec tým, ktorí svoj odpad vyhadzujú pod cudzie okná


Senec postupne inštaluje kamery na všetky stojiská so smetnými nádobami

Foto: Drahá fotka do albumu. Vidíme sa v pokladni, odkazuje Senec tým, ktorí svoj odpad vyhadzujú pod cudzie okná Foto: FB Mesto Senec - oficiálna stránka

Vyhadzovať svoj odpad do cudzích smetných nádob sa nevyplatí. Aspoň v Senci nie. Kamerový záznam odhalil muža, ktorý si ťažkú hlavu s tým, že smetiaky patria niekomu inému nerobil, a vlastný odpad nechal tam, kde nemá čo robiť. Ku cti mu síce slúži, že vrece nevyhodil len tak na ulici, ale za neoprávnené využívanie cudzieho majetku ho už rieši mestská polícia v Senci.

„Zberné nádoby pri bytových domoch patria len obyvateľom priľahlých bytových domov. Do nádob v rodinných domoch tiež nechodia ľudia z bytových domov sypať svoj odpad. Napriek tomu sa kamerovému systému v Senci opäť podarilo zachytiť človeka, ktorý priviezol autom svoj odpad a nahádzal ho ku stojisku zberných nádob,“ píše podrobnosti o udalosti senecká samospráva.

Mesto zároveň pripomína, že každý pôvodca odpadu je povinný využívať vlastné zberné nádoby. Ak mu ich kapacita nestačí, môže požiadať o jej navýšenie. „To, že niekomu nádoba nepostačuje, sa nerieši odpadovou turistikou, roznášaním svojho odpadu po meste a k stojiskám iných pôvodcov.“

Ak by sa o niečo podobné chcel pokúsiť aj niekto ďalší, Senec má pre neho zlú správu - mesto kamery postupne inštaluje na všetky stojiská s odpadovými kontajnermi a nádobami. Pozdrav od mestskej polície potom môžu očakávať aj ďalší.

 



Košice
Trnava
Trenčín
Nitra
Prešov
Trenčín
Banská Bystrica
Nitra
Trnava
Žilina
Banská Bystrica
Košice
Žilina
Prešov