Devínska Nová Ves vyčíslila predbežné škody po povodniach. Vyšplhali sa na vyše 112 miliónov eur


Škody v Devínskej Novej Vsi sa odhadujú vyše na 112 miliónov eur

Foto: Devínska Nová Ves vyčíslila predbežné škody po povodniach. Vyšplhali sa na vyše 112 miliónov eur Foto: Facebook/Dárius Krajčír - starosta Devínskej Novej Vsi

V bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves povodne udreli naozaj silno. Obyvatelia pre intenzívne dažde museli byť evakuovaní zo svojich príbytkov. Nevydýchli si však ani po tom, čo sa povodňová situácia začala zlepšovať. Mestská časť má stále pred sebou veľa práce, škody po vodnej spúšti zostali enormné.

Ako uviedol na sociálnom médiu starosta Devínskej Novej Vsi Dárius Krajčír, odhadované škody sa zatiaľ predbežne vyrátali na 112,7 milióna eur. Zasiahli viaceré oblasti, či už rodinné domy, budovy, cesty, chodníky, čističky odpadových vôd alebo kanalizáciu.

Odhadovaná suma zahŕňa aj náklady na protipovodňové opatrenia a hrádze, využívanú technológiu či odstraňovanie vzniknutých škôd. Mnohé škody ešte nie sú známe, ukážu sa až po úplnom opadnutí vody.

O bližšie informácie sme požiadali aj starostu mestskej časti Devínska Nová Ves. Správu budeme aktualizovať o jeho stanovisko.





Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu