V Bratislave Dunaj klesol o 2 metre, stúpa však v Komárne. Užite si teplé dni, od utorka budú opäť búrky


V Bratislave Dunaj klesol o 2 metre

Foto: V Bratislave Dunaj klesol o 2 metre, stúpa však v Komárne. Užite si teplé dni, od utorka budú opäť búrky Foto: BSK

Povodňová situácia v Bratislave a okolí sa zlepšuje už druhý deň za sebou. V Devínskej Novej Vsi a Devíne vo štvrtok demontovali protipovodňové zátarasy a okrem rieky Morava klesá aj Dunaj. V hlavnom meste sa hladina jeho toku znížila o takmer 2 metre, aktuálne dosahuje 812 centimetrov a predpokladá sa ďalší pokles.

V Bratislave v piatok znížili povodňovú výstrahu na druhý stupeň. V najvyššom treťom ostáva v Moravskom Svätom Jáne, Záhroskej Vsi a Vysokej pri Morave. Aktuálne najvyššia hladina Dunaja je v Medveďove, kde dosahuje 906 centimetrov a hladina stúpa aj v Komárne, kde má Dunaj 829 centimetrov.

Predpoveď počasia je priaznivá na najbližšie dni. Na západe Slovenska bude slnečno a teplo. Slovenský hydrometeorologický ústav informuje, že denné teploty sa budú cez víkend, ale aj v pondelok pohybovať na hodnotách 22 až 23 stupňov celzia.


Zdroj: SHMÚ


Počasie by sa malo zhoršiť od utorka budúceho týždňa. Ochladí sa a pravdepodobne príde aj dážď. „U nás sa to prejaví najmä na pribúdaní oblačnosti od západu. Už od utorka sa však rozprší na väčšine územia. Dobrou správou ale je, že zrážky už takúto skazu ako v uplynulých dňoch neprinesú a aj teploty ostanú nad dlhodobým priemerom,“ uvádza špecializovaný portál imeteo.sk.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj