×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: Zvedavci v člnoch vytláčajú v Devíne vodu až do okien zatopených domov. Droba varuje pred povodňovou turistikou


FOTO: Zvedavci v člnoch vytláčajú v Devíne vodu až do okien zatopených domov. Droba varuje pred povodňovou turistikou
Galéria: 15 fotiek
Foto: Hasičský a záchranný zbor

Povodňová turistika spôsobuje obrovské problémy predovšetkým v Devíne. Táto mestská časť Bratislavy patrí medzi najviac postihnuté oblasti aktuálnymi povodňami. Okrem vysokej vody, ktorá časti obce zalieva z rozvodnenej rieky Morava, musia Devínčania bojovať aj s izoláciou - prístupové komunukácie sú uzavreté a prejsť môžu len záchranné zložky. Aktuálne obyvateľov Devína trápia zvedavci, ktorí rozvodnenú Moravu brázdia na člnoch.

Rozmohol sa nám takový nešvar – povodňová turistika. Špeciálne na Devíne spôsobuje obrovské škody – Dunaj brázdia súkromné člny, ktoré vodu vytláčajú až do okien okolitých domov. Trpia tak ľudia, ktorí sú povodňami najviac zasiahnutí. Prosím, nerobte to, apeluje na sociálnej sieti predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Množstvo ľudí pozoruje rozvodnenú rieku aj v centre Bratislavy, neprekračujú však protipovodňové zábrany a v prístupy k zaplaveným oblastiam stráži aj polícia. Na Dunaji sa zatiaľ žiadne člny so zvedavcami neobjavili. 

Situácia v Devíne sa podľa Drobu stále nezlepšuje. Devín je stále odrezaný od sveta, vyrážajú spodné vody a presakujú zábrany. Prioritou je zabezpečiť plynulé zásobovanie,“ oznámil župan na sociálnej sieti. Morava a Dunaj v noci stúpli o približne 10 centimetrov. V obci, ale aj v neďalekej Devínskej Novej Vsi sa pieskuje a situáciu neustále monitorujú hasiči a vodohospodári. Nevieme odhadnúť, kedy bude Devínska cesta prejazdná. Voda bude v týchto oblastiach ustupovať veľmi pomaly,“ uvádza Juraj Droba.




Prečítajte si viac: